FeaturesInterviews

Maak kennis met RONKER: ‘De RONKER-agenda begint al pittig vol te lopen’

© CPU – Ine Van Baelen

We hebben er lang op gewacht, maar morgen vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van die bands is RONKER, een viertal dat in juli nog voor furore zorgde op Rock Herk. De afsluiters van de avond stellen je graag nog even voor, voor ze de Pilar helemaal zullen afbreken (met jullie hulp uiteraard).

Wie? Vierkoppige band uit Denderleeuw die graag zo luid mogelijk speelt!

Wat? Beenharde postpunkgaze of indiemetal, het is maar hoe je het bekijkt.

Voor fans van: Nine Inch Nails, STAKE, Psychonaut en Raketkanon

Socials: InstagramVI.BEFacebook

Hoe is Ronker ontstaan?

RONKER is ontstaan uit Denderwater, Rendac-gassen en de goesting om hard terug te slaan.

Wat was tot nu toe de mooiste dag in jullie muzikale leven?

Rock Herk, 15 juli 2022. De energie van de mensenmassa tijdens ons openingsslot van de Street Stage maakte van deze dag een hoogtepunt voor RONKER. Het publieke enthousiasme vertaalde zich in uitverkochte shirts en een reeks nieuwe shows. En vooral nog meer goesting om op rooftocht te trekken.

Op welk festival zouden jullie graag eens willen staan en waarom?

Woodstock 2029!

Wat zijn jullie doelen in de nabije toekomst?

Begin september 2021 speelden we ons eerste optreden. Ondertussen staan er al redelijk wat shows op de teller en het jaar is nog niet voorbij. Daardoor weten we nu heel goed wie we zijn als band. In 2023 brengen we een visual-ep uit, blikken we onze debuutplaat in en gaan we nog meer spelen. De RONKER-agenda begint al pittig vol te lopen.

Wat mogen we verwachten van jullie set op onze showcase?

Hyperkinetische noisepunk en nonchalant agressieve trashcore. We delen graag zoveel mogelijk kletsen uit. Of we ontvangen ze. RONKER staat voor alles open. Eerst smijten, dan slaan en zelden zalven.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen. Alle verdere info op de site van Pilar.

1677 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RONKER - "Shame"

Zonder blikken of blozen stormde RONKER vorig jaar de muziekwereld binnen. Het viertal uit Denderleeuw noemt zijn lawaai ‘beenharde postpunkgaze of indiemetal’….
FeaturesInterviews

Maak kennis met EMILINE: 'Al wie komt, krijgt een primeur te horen!'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Isaac Roux: 'Mijn droom is om ooit in het Red Rocks Amphitheater te spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.