FeaturesInterviews

Maak kennis met EMILINE: ‘Al wie komt, krijgt een primeur te horen!’

© Margot Van de Kelder

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van die opkomende talent is EMILINE, die afgelopen zomer zelfs op het podium van Zomerhit mocht staan. Leer ze nu alvast kennen, voor je ze komende week op ons Café-podium zal zien schitteren.

Wie? Emiline Eeckelaert uit Beveren die met haar nummer “Brain” zelfs voor Zomerhit genomineerd was.

Wat? Maakt opzwepende popmuziek met leuke teksten en catchy melodieën.

Voor fans van: Lizzo, Ellie Goulding, Luka en Charles

Socials: Instagram / Facebook / VI.BE

Hoe is EMILINE ontstaan?

EMILINE is mijn echte naam en staat dus ook echt voor mezelf als artiest; en die bestaat al heel lang. Ik ben ermee bezig sinds ik heel jong was. Het ontstaan van EMILINE heeft dus al een lange weg met ups en downs afgelegd. Schrijven, opnemen, releases, niet releases en zoeken naar mijn eigen popsound die ik nu samen met Joes Brands wel lijk te vinden.

Wat was tot nu toe de mooiste dag in je muzikale leven?

Zomerhit 2022 en alles daar rond. Ten eerste al horen dat hij genomineerd was. En dan het optreden. Dat was volgens mij het grootste publiek waar ik ooit al voor heb gespeeld. Ik moest ook rekening houden met de camera’s, want het was een tv-opname. Ik heb echt veel van die ervaring geleerd en heb mij echt gesmeten.

Op welk festival zou je graag eens willen staan en waarom?

Rock Werchter en Pukkelpop! En Glastonbury, Coachella… hoe cool is dat? I dream BIG…

Wat zijn je doelen in de nabije toekomst?

Mijn doel is doorgaan, blijven schrijven en groeien als artiest. Zoveel mogelijk mensen kunnen laten meezingen, doen dansen en raken met muziek.

Wat mogen we verwachten van je set op onze showcase?

Het zal de eerste volledige liveset zijn, samen met Joes Brands (is ook mijn producer), dus het wordt zeker een speciale show. We gaan ook al een stiekeme liveversie brengen van mijn nieuwe single, die 21 oktober uitkomt. Dus al wie komt, krijgt een primeur te horen!

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen. Alle verdere info op de site van Pilar.

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMILINE – “Pockets”

Wie tijdens de zomer van 2022 Zomerhit op VRT 1 volgde, heeft EMILINE misschien al zien passeren. Ze mocht daar met “Brain”…
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
InstagramLiveRecensies

Slow Crush @ Pilar: Purperen harmoniteit

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Slow Crush een indiefavoriet. Door studentenradio’s zijn shoegaze en afgeleide varianten daar bij vlagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.