LiveRecensies

Dope Lemon @ Ancienne Belgique: Ook alleen staat hij zijn mannetje

Met zijn muzikale wederhelft en tevens ook zijn zus, Julia Stone, schittert Angus Stone in het gelijknamige duo Angus and Julia Stone. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meerdere hits – denk aan “Big Jet Plane” of “Grizzly Bear”. Ook solo heeft hij zijn eigen muzikale uitlaatklep, genaamd Dope Lemon. Onder dit pseudoniem bracht de Australische troubadour de afgelopen jaren twee albums uit.

Zijn meest recente album Smooth Big Cat kwam hij gisteren voorstellen in Brussel. In tegenstelling tot een uitverkochte Vorst Nationaal met zijn zus moest hij zich gisterenavond tevredenstellen met de Box van de Ancienne Belgique. Een echte stormloop was er tot onze verbazing niet voor tickets, want de zaal raakte maar net voor de show uitverkocht.

https://www.instagram.com/p/B2Xa7FxCziZ/

Wie er vanuit ging dat de avond in het teken ging staan van zeemzoeterige nummers had het aan het verkeerde eind. Met Dope Lemon gaat Angus Stone de psychedelische kant op. Dat werd dan ook al snel duidelijk met “Stonecutters” als opener. Al leek de intro van het nummer even op het begin van een foute Western, inclusief het herkenbare gefluit. Dat kwam ook later terug in de set tijdens “Coyote”.

Met een naam als Dope Lemon, dat trouwens in felle gloeilampen aan het podium hing, kan er al eens gespeculeerd worden dat er nummers zijn die aanzet geven tot het gebruik van verdovende middelen. In het begin konden we dit nog half ontkennen, maar tijdens “Salt & Pepper” werden onze vermoedens bevestigd. Tevens bleek Stone duidelijk verontwaardigd dat hij nog geen joints uit het publiek had toegegooid gekregen.

Het is duidelijk dat Stone wat meer kan dan enkel melancholische nummers kwelen. Gisteren bewees hij dat hij niet vies is van de nodige gitaarsolo’s en ook aan vettige synths was er geen gebrek. Toch wist hij dit duidelijk te balanceren met andere toegankelijke nummers die ook gekend zijn bij het grotere publiek, zoals “Marinade” en afsluiter “Uptown Folks”.

https://www.instagram.com/p/B2XgMI8oD8J/

Een enthousiaste vrouw op de eerste rij slaagde er zelfs in om die heupbewegingen verder te zetten op het podium, al kwam de security haar al even snel weer van het podium halen, tot grote verontwaardiging van Stone. Op de tonen van “Home Soon” haalde hij diezelfde vrouw als een ware callboy opnieuw uit het publiek en nodigde haar uit voor een laatste dans.

Ondanks dat Stone momenteel twee platen onder zijn arm heeft, wist hij gisteren maar een set te vullen van een klein uurtje. Toch bewees hij op die tijd dat hij ook zonder zijn zus zijn mannetje kan staan. Hij bracht gisterenavond een afwisselende set, waarbij vooral energie centraal stond. Ons wist hij alleszins te overtuigen.

Setlist:

Stonecutters
How Many Times
Marinade
Hey You
Coyote
Hey Little Baby
Fuck Things Up
Honey Bones
Salt & Pepper
Home Soon
Uptown Folks

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
InstagramLiveRecensies

DOPE LEMON @ Ancienne Belgique (AB): Een dopetrain met pit

Sinds 2016 bewandelt de flamboyante Angus Stone deze wereld onder zijn artiestennaam Dope Lemon. In januari bracht hij met Rose Pink Cadillac…
LiveRecensies

High Hi @ Ancienne Belgique (AB Box): All cool, all fine

Het was gisteren Dag van de Arbeid. En toch zakten we af richting Ancienne Belgique om, jawel, te werken. Nu ja, werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.