Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scout – “Who”

De ene artiest geeft zijn hele leven bloot op sociale media, de andere maakt er net zaak van om het mysterie zo groot mogelijk te houden. Veel meer dan dat ze in Londen woont en dat haar eerste ep in het voorjaar van 2024 verschijnt, is er dan ook niet over Scout te vinden. Muzikaal is er gelukkig wel wat meer te zeggen over Scout, zo brengt ze emotioneel geladen indiepop die bij momenten doet denken aan een ingetogenere versie van HAIM, dan weer aan popmuziek uit Scandinavië à la LÉON. Kortom, compacte liedjes die zich ontplooien tot een melancholisch geheel om zo de donkere dagen een stukje aangenamer te maken. Na “The Best“, krijgen we met “Who” alvast een tweede single van Scout te horen.

Een elektronische sound borrelt onder het oppervlak en schept zo al vanaf het begin heel wat sfeer. Wanneer de ietwat rauwe stem van Scout weerklinkt, klinkt die om onbekende reden heel erg vertrouwd. “Who” is opgebouwd rond een beat die Scout op YouTube vond en vervolgens samplede. Naarmate de song evolueert, stapelen steeds meer muzikale lagen zich op en krijgen we een bijzonder catchy geluid te horen. We zouden zelfs durven zeggen dat Scout ons aan het dansen wil brengen, al is dat niet meteen wat je verwacht aan het begin van het nummer. Net daarom blijft “Who” al na de eerste luisterbeurt hangen en weet Scout ons benieuwd te maken naar wat ze verder nog in haar mars heeft.

Everything Will Make Sense, de debuut-ep van Scout, verschijnt op 1 maart 2024.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scout - "Hurt"

Toen we een tijdje geleden over “Who” schreven, moesten we vaststellen dat er bitter weinig informatie te vinden was over Scout. Veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel - "Who?!"

Net als in 2019 trakteert Miss Angel ons nog op de valreep van het jaar op een nieuwe single. Vorige keer was…
AlbumsRecensies

The Who – Who (★★): De vraag is vooral Why?

In 2006 bracht The Who Endless Wire uit. Het was maar liefst 24 jaar geleden, van It’s Hard uit 1982, dat de band nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.