Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spoil Engine – “R!OT”

© Tim Tronckoe

Metalbands zijn er bij de vleet en de goede draaien vlot decennia mee. Zo kan ook onze eigenste Spoil Engine worden omschreven. Deze band bestaat al sinds 2004 en mede-oprichter en momenteel nog enige origineel lid, Steven ‘Gaze’ Sanders draait nog veel langer mee in de H8000 scene. Na enige ledenwissels staat de Belgisch-Nederlandse formatie sterker dan voorheen in de melodische metalscene. Met een wonderbaarlijk goede zangeres, Iris Goessens, zal deze band nog hogen pieken scheren.

Met deze single “R!OT” klinkt Spoil Engine nog agressiever dan vroeger. De hoofdbrok blijft melodische metal, maar er zijn toch wel wat wijzigingen hoorbaar. Je hoort tegen het einde ook een enorm goede breakdown, die het nummer perfect in balans brengt. Er is ook (terug) meer groove in het nummer gebracht, en dan denken we vooral aan bands zoals Machine Head, die daar een meester in was. Muzikaal gezien ga je momenteel in Europa al goed moeten zoeken naar bands die dit niveau halen. De clip, door Jeroen De Wilde gemaakt, die dit nummer vergezelt, is een mooi staaltje van de professionaliteit die de band uitstraalt en overal laat zien en horen.

Spoil Engine slaat hier de metalwereld met verstomming. Niet in de zin van originaliteit, maar wel in de zin van het hoge niveau dat deze band moeiteloos schijnt te halen. 15 november brengen ze Renaissance Noire uit op Arising Empire. We durven ons lijf en leden er op verwedden dat we 15 november weer een zeer sterk album rijker zijn. Amen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alien Weaponry - "Tangaroa"

Voor een van de meest interessante nieuwe metalacts van de voorbije jaren moet je in Nieuw-Zeeland zijn, bij Alien Weaponry. De knapen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.