Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Caleborate ft. blackwave. – “These Days”

Caleborate is ‘that black kid that raps’, of zo omschrijft hij zichzelf toch hier en daar. Echt een afdoende beschrijving is dat niet, maar het geeft wel een hint van de twintiger zijn ludieke zelfrelativering die meer dan eens naar boven komt. De in Berkeley, Californië gevestigde rapper draait al een eindje mee en blijkt goeie kameraadjes te zijn met de twee Belgen van blackwave. Zo werkten ze al samen op de single “home”, het kersverse “up there” en nu is er een volgende single waarop de hiphoptalenten de handen in elkaar slaan.

“These Days” is een laidback, groovy nummer dat smaakt als een luchtig dessertje om de zomer op een zoete noot mee af te ronden. Heel veel bijzonders gebeurt er niet, maar dat is duidelijk ook niet de doelstelling geweest. Het is de gezellige sfeer waar het de mannen om te doen is op “These Days” en dat scheppen ze dan ook met brio. De neiging om de ogen even te sluiten en kalmpjes mee te wiegen wordt al snel gewekt en nog sneller onweerstaanbaar. Zeker wanneer de zachte en ver weg klinkende ‘these days’ langs komen zweven, kleurt de nazomerse vibe onze overpeinzingen in met warme herinneringen. Niets klinkt gejaagd en als je van plan was om al je to-do’s er vandaag door te jagen, moet je misschien even wachten met luisteren naar het bedwelmende “These Days”.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief