Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single blackwave. ft. Caleborate – “Home”

© CPU – Fleur De Backer

Je moet het maar doen: zonder een album een Ancienne Belgique en twee Roma’s uitverkopen en op een Europese tour vertrekken. Voorstellen hoeven we blackwave. dan ook al langer niet meer, want Willem Ardui en  Jay Walker hebben al heel wat hits te pakken gehad waaronder “Elusive”, “Swangin‘” en “BIG Dreams”. Hun nieuwe single “Home” speelden ze al af en toe tijdens hun liveshows, maar stond er toen nog niet helemaal. Op “Home” horen we trouwens een oude bekende terug met de Amerikaanse rapper Caleborate, die ook al op “Flow” te horen was.

Op “Home” surft het Antwerpse tweetal weer op een laidbackwave, maar deze keer net iets ingetogener. Willem nam de chorus voor zijn rekening en brengt deze met heel veel gevoel en een fragiliteit die we eerder nog niet van blackwave. hoorden. En dan heb je nog de flow van Caleborate en Jay Walker die “Home” helemaal af maken. De piekfijne instrumentatie (zeker de gitaar) mag er trouwens ook weer zijn en bewijst dat je voor succesvolle hiphop niet altijd pompende beats nodig hebt. Het succesverhaal van blackwave. gaat hiermee in een volgende ronde.

Deze zomer spelen ze hun enige Belgische festivalshow op de Main Stage van Pukkelpop op vrijdag 16 augustus naast andere grootheden als Stormzy en Post Malone.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek

12 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter