Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea – “These Days”

© CPU – Larissa Zenner

Hoe zou het nog zijn met Hydrogen Sea? De Brusselse band rond Birsen Uçar en Pieterjan Seaux maakte een grote indruk toen ze in 2016 met hun debuutplaat op de proppen kwam, maar deemsterde daarna een beetje naar de achtergrond. Toch is er op die tijd veel gebeurd. De computers werden achterwege gelaten, het duo ging volledig analoog en het duo werd zelfs een vijftal. Samen met Patricia Vanneste (die je kan kennen van haar periode bij Balthazar), Joris Caluwaerts en Steven Van Gelder maakten de twee een nieuw album, en dat mocht er zeker zijn. Dat is ondertussen ook alweer een dik jaar geleden, maar er is meer. Sinds enkele weken is Hydrogen Sea terug, met afgelopen week zelfs de aankondiging van een nieuwe ep.

Het nieuwe “These Days” klinkt in elk geval als wat we van Hydrogen Sea gewoon waren. Een dromerige piano, een dromerige stem en een dromerige sfeer. Het nummer voelt dus aan als een dikke knuffel van een versgewassen donsdeken. Pieterjan en Birsen maakten dit nummer dan ook enkel met z’n twee, waardoor er misschien zelfs nog meer eerlijk- en oprechtheid inzit. Dat is meteen ook de beste manier om het nummer te omschrijven. Er gebeurt niet al te veel, maar hetgeen er gebeurt, is om enthousiast over te worden. Groots in zijn minimalisme. ‘Love is a thing we used to grow’, sluit Birsen het nummer af, en we konden ons gevoel bij “These Days” niet beter dan dat samenvatten. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar.

Begin volgend jaar verschijnt SYMBIOSIS, de nieuwe ep van Hydrogen Sea.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

674 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Hydrogen Sea - Symbiosis (★★★): Sfeervolle intimiteit

Drie jaar na het debuut van Hydrogen Sea brachten Birsen Uçar en Pieterjan Seaux een nieuw album uit. Voor Automata zocht het duo…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caleborate ft. blackwave. - "These Days"

Caleborate is ‘that black kid that raps’, of zo omschrijft hij zichzelf toch hier en daar. Echt een afdoende beschrijving is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.