Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Pink Lemons – “Papapa”

In maart van vorig jaar besloten drie Belgische jongemannen en een Duitse zangeres om zichzelf The Pink Lemons te noemen. Kwestie van iets te brengen in de lijn van hun naam, voorzien ze een fris smakende zomersound die de voetjes niet langer op de grond kan houden. Van een zurige citroensmaak is er echter geen spatje te bespeuren, want het is een en al lo-fi zoetigheid. Daardoor visten wij hen al op als ‘Zalm van de maand’, veroverden ze het voorprogramma van Gus Dapperton in de AB en werden ze intussen geselecteerd voor de gloednieuwe muziekwedstrijd Sound Track. Veelbelovende Sint-Truidenaars, dat zeker.

In januari kwam The Pink Lemons’ allereerste ep Not so Pink. uit, en nu komt de band aandraven met een nieuwe single om met een hemelsbrede glimlach terug te blikken op de zomermaanden. ”Papapa” verwarmt ons van binnenuit, maar tegelijk zet het nummer niet enkel aan tot nostalgische contemplatie, want er zit ook een onmiskenbaar groovy kantje aan. Na een tijdje krijgen we een plezante opbouw te horen en zeker wanneer de ‘papapa’s’ in het vizier komen, is de sfeer compleet. Ook de samenzang heeft zo zijn sympathieke effect en zorgt voor een ruw, maar authentiek gevoel. Met een luchtige flair overschrijdt de band de kaap van vijf minuten, zonder zelfs maar voor een seconde tegen te steken. The Pink Lemons perst er een uiterst suikerrijke indieklank uit: een ideaal tussendoortje!

Op zaterdag 21 september speelt The Pink Lemons in Nosta (Opwijk) in het kader van kansenparcours Sound Track. Volg het Facebookevenement.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - "Crumbs"

Het jonge Vlaams-Brabantse vijftal The Pink Lemons haalde in 2020 nog de finale van Sound Track, maar grepen helaas (onverwacht) naast de…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

In vier spannende voorrondes namen 22 acts het tegen elkaar op om in de Vlaams-Brabantse finale van Sound Track te geraken. Zeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.