FeaturesZalm van de maand

Zalm van de maand: The Pink Lemons

Tussen de drukke feestdagen door is het nodig om af en toe eens te ontspannen. Er is dan ook geen betere manier om dat te doen dan met een verse Zalm van de maand op de achtergrond. Tussen de kalkoenen en kroketten doken we ons vi.be archief in en selecteerden we een verse zalm. Deze keer lieten we ons verleiden door The Pink Lemons.

De band bestaat uit vier bandleden afkomstig uit het exotische Sint-Truiden. Al vormt frontvrouw Jessica King (met zo een naam weet je dat je goed zit) een uitzondering op de regel, zij is namelijk afkomstig uit Duitsland. Op muzikaal vlak vallen ze het best te vergelijken met andere Belgische opkomende bands als Pavlove en Danny Blue and the Old Socks. Maar dan met hun eigen citroensaus erbovenop.

Desondanks de band nog in zijn kinderschoenen staat, hij werd opgericht in maart dit jaar, hebben ze al heel wat op hun palmares staan. Het afgelopen jaar wonnen ze onder andere de publieksprijs op de Pitch Pitch Music Night in Kavka en zijn ze ondertussen  getekend op ET!KET records, waardoor ze de kans kregen om op hun labelnight te spelen in Madame Moustache.

Daarbovenop komt het feit dat Sinterklaas deze maand een eerste single in hun schoen stak. Op 6 december kwam “White Lady” uit. Hierop brengen ze een staaltje lo fi rock waarbij wij maar al te graag de muziek een tikkeltje luider zetten. Zoals ze het zelf omschrijven brengen ze hierop een frisse mix van indie-pop vibes, groovy ritmes en een funk touch. Net alsof je door de lucht zou dansen, in hun geval waarschijnlijk dansen op een grote roze wolk in de vorm van een citroen.

Voorlopig staan er voor 2019 nog geen shows op de planning voor de band, al hopen wij dat daar snel verandering in komt.

vi.be / Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 15/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Nieuwe singles

Nieuwe single Mamalarky - "Drug Store Model"

Mamalarky groeide op in Austin, Texas en bloeit nu verder open in Atlanta. De jonge Amerikanen brengen ons oprechte, jonge en speelse…
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.