Zalm van de maand

Zalm van de maand: The Pink Lemons

Tussen de drukke feestdagen door is het nodig om af en toe eens te ontspannen. Er is dan ook geen betere manier om dat te doen dan met een verse Zalm van de maand op de achtergrond. Tussen de kalkoenen en kroketten doken we ons vi.be archief in en selecteerden we een verse zalm. Deze keer lieten we ons verleiden door The Pink Lemons.

De band bestaat uit vier bandleden afkomstig uit het exotische Sint-Truiden. Al vormt frontvrouw Jessica King (met zo een naam weet je dat je goed zit) een uitzondering op de regel, zij is namelijk afkomstig uit Duitsland. Op muzikaal vlak vallen ze het best te vergelijken met andere Belgische opkomende bands als Pavlove en Danny Blue and the Old Socks. Maar dan met hun eigen citroensaus erbovenop.

Desondanks de band nog in zijn kinderschoenen staat, hij werd opgericht in maart dit jaar, hebben ze al heel wat op hun palmares staan. Het afgelopen jaar wonnen ze onder andere de publieksprijs op de Pitch Pitch Music Night in Kavka en zijn ze ondertussen  getekend op ET!KET records, waardoor ze de kans kregen om op hun labelnight te spelen in Madame Moustache.

Daarbovenop komt het feit dat Sinterklaas deze maand een eerste single in hun schoen stak. Op 6 december kwam “White Lady” uit. Hierop brengen ze een staaltje lo fi rock waarbij wij maar al te graag de muziek een tikkeltje luider zetten. Zoals ze het zelf omschrijven brengen ze hierop een frisse mix van indie-pop vibes, groovy ritmes en een funk touch. Net alsof je door de lucht zou dansen, in hun geval waarschijnlijk dansen op een grote roze wolk in de vorm van een citroen.

Voorlopig staan er voor 2019 nog geen shows op de planning voor de band, al hopen wij dat daar snel verandering in komt.

vi.be / Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - "Crumbs"

Het jonge Vlaams-Brabantse vijftal The Pink Lemons haalde in 2020 nog de finale van Sound Track, maar grepen helaas (onverwacht) naast de…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

In vier spannende voorrondes namen 22 acts het tegen elkaar op om in de Vlaams-Brabantse finale van Sound Track te geraken. Zeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.