Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons – “Bittersweet”

The Pink Lemons

© Dries Pasteels

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun oren heeft. De evolutie die de band sinds het uitbrengen van hun debuut-ep al toonde, getuigt van een groei naar muzikale maturiteit voor deze Vlamingen. Het is de mooie ontplooiing van een jonge indiepopgroep zoekende naar identiteit tot een vijftal met duidelijke indierocksound, dat niet bang is om te experimenteren met pop-, punk- en funk-invloeden. Hun tweede ep Saturday Ease werd daardoor goed ontvangen door het grote publiek en ook live wisten ze intussen harten te veroveren in zalen zoals de AB en de Vooruit (VierNulVier).Sindsdien sleutelt de band achter de schermen aan een debuutalbum samen met hun act voor de live-shows. In afwachting van die plaat werd eind 2022 al de single “Crumbs” uitgebracht waarmee ze ons stevig wisten te bekoren. Die song wordt nu opgevolgd door het nieuwe “Bittersweet”, dat niet moet onderdoen en op hetzelfde elan van melancholische indierock verder surft.

“Bittersweet” voelt aan als een ruwe maar kostbare diamant, waarop de schitterende stem van frontzangeres Jessica King je in het herkenbare verhaal trekt: het eindigen van een relatie en nét als je erover geraakt, wil die persoon terug in je leven komen. De muzikale evolutie in het nummer weerspiegelt de emotie in de tekst, met op het juiste moment de vocals van gitarist Neil en een gitaarlijn die ons meevoert naar de intensere, iets ruigere kant van het nummer. In de tweede helft van de song worden daardoor de zoete citroenen toch wat zuurder, waarmee de band karakter toont, en dat kunnen wij wel smaken. Afgaande op de appetijtelijke voorsmaakjes “Crumbs” en “Bittersweet” zijn we benieuwd wat het vijftal verder voor ons in petto heeft op het debuutalbum!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.