banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Black Leather Jacket – “FFFreaks”

© CPU – Stijn Verbruggen

Met een drukke festivalzomer achter de kiezen en een debuutalbum in het vooruitzicht, kunnen de jongens van garagerockband Black Leather Jacket zeggen dat ze goed bezig zijn. Sinds ze een drietal jaar geleden begonnen, bemachtigden ze onder andere al een finaleplek in De Nieuwe Lichting 2017 en voegden ze er een extra bandlid aan toe. Ze scoorden met vorige single “Village People” een hitje in De Afrekening en ook “Western World” kon op succes rekenen. Het is nog af te wachten hoeveel airplay dit nieuwe nummer te pakken zal krijgen. Wij mogen deze uitzonderlijke single in première aan jullie voorstellen.

Want wat een koerswijziging! De sound van Black Leather Jacket is onherkenbaar in deze nieuwe single. Waar de Antwerpse band tot nu toe gekend was voor zijn rechttoe rechtaan garagerock, slaat hij nu de richting van de noiserock in. Dat nieuwe geluid misstaat hen gelukkig geenszins, “FFFreaks” toont met zijn fuzzy vocals en duistere teneur de veelzijdigheid van Black Leather Jacket. Door deze volledig onverwachte track kijken we nog meer uit naar debuutalbum Tranquilizer dat op 15 november verschijnt. Op 29 november volgt er nog een releaseshow in Trix; wie daar bij wil zijn, moet snel zijn: de tickets vliegen de deur uit.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Dexelle - "Stay With Me"

Dexelle mag vandaag misschien wel met zijn debuutsingle komen, toch zou het kunnen dat het gezicht van de frontman je al bekend…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2019: een terugblik

Naar jaarlijkse gewoonte tippen we in het begin van het jaar enkele internationale en Belgische acts die het volgens ons ver kunnen…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2019

Belgische muziek, of belpop, is een fenomeen waar je als Belgische muzieksite niet omheen kunt. En maar goed ook, want in ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.