Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lana Del Rey – “Fuck It I Love You” & “The Greatest”

Het zijn hoogdagen voor de fans van Lana Del Rey. Het zesde album van de Amerikaanse zangeres is af en zal vanaf volgende week verkrijgbaar zijn. Om dat te vieren stuurt Lana vandaag nog maar eens twee nieuwe singles van Norman Fucking Rockwell de wereld in en die klinken wederom veelbelovend. Met onder andere “Doin’ Time” en “hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but i have it” kregen we dit jaar al twee fantastische singles die ook op de plaat zouden staan, maar toch bracht Lana enkele weken geleden nog twee extra nummers uit, die niet op de plaat zullen staan. Op “Looking for America” klaagde ze de vele shootings in de VS aan en “Season of the Witch” werd de soundtrack van de film ‘Scary Stories to Tell In The Dark’. Op haar nieuwste werk doet de koningin van de melancholische nummers haar naam nog maar eens alle eer aan en daar zijn we blij om.

Beide songs verschillen erg van elkaar, maar blijven toch binnen de lijnen die we van Lana gewoon zijn. “Fuck It I Love You” werd een elektronisch liefdeslied dat wordt samengehouden door een rustige gitaar, piano en een drum. ‘Fuck it I love you’, zingt de Amerikaanse doorheen de refreinen op haar gekende manier. Hoewel het nummer nogal strak begint, wordt het naar het einde toe allemaal wat chaotischer en lopen de vocals door elkaar. De elektrische geluiden vormen dan een lijn die het nummer mooi tot een einde brengt. Met “Fuck It I Love You” kregen we een typisch Lana Del Rey-nummer, waarop de zangeres zich nog maar eens van haar beste kant toont.

Ook “The Greatest” werd een melancholisch nummer, maar hier krijgen we een hele andere kant van Lana Del Rey te zien. De piano staat in dit nummer centraal en in de refreinen komt er nog een akoestische gitaar bij. De Amerikaanse zingt over hoe ze de rock-n’-roll miste en die is dan ook te horen in de elektrische gitaar die doorheen het nummer terugkeert. “The Greatest” werd een filosofisch nummer, waarop Lana het leven in vraag stelt, maar zich gelukkig weer weet op te trekken aan de muziek. Met een pianostukje van een minuut lang loopt de single langzaam maar zeker op zijn einde, maar toch biedt dit zeker een meerwaarde. Als de hele plaat van deze makelij is, laat het dan maar snel 30 augustus zijn.

Norman Fucking Rockwell ligt vanaf 30 augustus in de rekken; voor de tour laat Lana België (voorlopig) links liggen, maar op 21 februari staat ze in de Ziggo Dome in Amsterdam.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

982 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Arcadia"

Lana Del Rey wist twee jaar geleden vriend en vijand te verrassen met Norman Fucking Rockwell! Het album werd warm onthaald en meteen kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Secret Life" (feat. Lana Del Rey)

Vrijdag verschijnt het derde album van Bleachers, de groep rond Jack Antonoff. We kregen sinds november al vier singles te horen, die…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Butch Vig (Garbage): ‘Dit album zal veel mensen pisnijdig maken, maar dat kan ons geen zak schelen'

Zijn naam is te bewonderen op albums van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Smashing Pumpkins, de producerhoed van levende legende Butch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.