Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lana Del Rey – “Fuck It I Love You” & “The Greatest”

Het zijn hoogdagen voor de fans van Lana Del Rey. Het zesde album van de Amerikaanse zangeres is af en zal vanaf volgende week verkrijgbaar zijn. Om dat te vieren stuurt Lana vandaag nog maar eens twee nieuwe singles van Norman Fucking Rockwell de wereld in en die klinken wederom veelbelovend. Met onder andere “Doin’ Time” en “hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but i have it” kregen we dit jaar al twee fantastische singles die ook op de plaat zouden staan, maar toch bracht Lana enkele weken geleden nog twee extra nummers uit, die niet op de plaat zullen staan. Op “Looking for America” klaagde ze de vele shootings in de VS aan en “Season of the Witch” werd de soundtrack van de film ‘Scary Stories to Tell In The Dark’. Op haar nieuwste werk doet de koningin van de melancholische nummers haar naam nog maar eens alle eer aan en daar zijn we blij om.

Beide songs verschillen erg van elkaar, maar blijven toch binnen de lijnen die we van Lana gewoon zijn. “Fuck It I Love You” werd een elektronisch liefdeslied dat wordt samengehouden door een rustige gitaar, piano en een drum. ‘Fuck it I love you’, zingt de Amerikaanse doorheen de refreinen op haar gekende manier. Hoewel het nummer nogal strak begint, wordt het naar het einde toe allemaal wat chaotischer en lopen de vocals door elkaar. De elektrische geluiden vormen dan een lijn die het nummer mooi tot een einde brengt. Met “Fuck It I Love You” kregen we een typisch Lana Del Rey-nummer, waarop de zangeres zich nog maar eens van haar beste kant toont.

Ook “The Greatest” werd een melancholisch nummer, maar hier krijgen we een hele andere kant van Lana Del Rey te zien. De piano staat in dit nummer centraal en in de refreinen komt er nog een akoestische gitaar bij. De Amerikaanse zingt over hoe ze de rock-n’-roll miste en die is dan ook te horen in de elektrische gitaar die doorheen het nummer terugkeert. “The Greatest” werd een filosofisch nummer, waarop Lana het leven in vraag stelt, maar zich gelukkig weer weet op te trekken aan de muziek. Met een pianostukje van een minuut lang loopt de single langzaam maar zeker op zijn einde, maar toch biedt dit zeker een meerwaarde. Als de hele plaat van deze makelij is, laat het dan maar snel 30 augustus zijn.

Norman Fucking Rockwell ligt vanaf 30 augustus in de rekken; voor de tour laat Lana België (voorlopig) links liggen, maar op 21 februari staat ze in de Ziggo Dome in Amsterdam.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.