Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lana Del Rey – “Looking For America” & “Season Of The Witch”

Na het releasen van ondertussen al vier singles wachten we in spanning op Lana Del Reys nieuwe album, Norman Fucking Rockwell, dat 30 augustus in de winkelrekken zal verschijnen. Ondanks dat de release zeer dichtbij is, maakt de 34-jarige zangeres deze bewolkte dag wat mooier met twee gloednieuwe nummers. In “Looking For America” zingt ze over het wapengeweld in Amerika en “Season Of The Witch” is deel van de soundtrack voor de film ‘Scary Stories To Tell In The Dark’.

De recente schietpartijen in Amerika hebben een grote impact gehad op Del Rey. Via sociale media liet ze weten dat ze zichzelf niet als een politicus ziet, maar toch vond ze het belangrijk om haar mening te delen. Dit doet ze met het mooie, mijmerende “Looking For America”. Een zachte elektrische gitaar ondersteunt de krachtige lyrics en, zoals we gewend zijn van de koningin der melancholische popsongs, krijgen we prachtige vocale harmonieën te horen. Dit nummer is een duidelijke alarmbel voor nieuwe maatregelen rond wapengeweld. Misschien moet president Trump er eens naar luisteren in plaats van te Twitteren.

Voor de nieuwe film van André Ovredal, ‘Scary Stories To Tell In The Dark’, stak Del Rey Donovans klassieker “Season Of The Witch” (die dateert van 1966) in een nieuw jasje. Ze is niet te ver van het origineel gestapt, maar wist er toch haar eigen touch aan toe te voegen. Wij zijn alvast benieuwd waar ze dit catchy nummer in de horrorfilm gaan plaatsen.

Data in België zijn er (nog) niet. Op 21 februari kunnen we wel de trip maken naar de Ziggo Dome in Amsterdam om Lana Del Rey aan het werk te zien.

Instagram / Twitter / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Arcadia"

Lana Del Rey wist twee jaar geleden vriend en vijand te verrassen met Norman Fucking Rockwell! Het album werd warm onthaald en meteen kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Secret Life" (feat. Lana Del Rey)

Vrijdag verschijnt het derde album van Bleachers, de groep rond Jack Antonoff. We kregen sinds november al vier singles te horen, die…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Butch Vig (Garbage): ‘Dit album zal veel mensen pisnijdig maken, maar dat kan ons geen zak schelen'

Zijn naam is te bewonderen op albums van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Smashing Pumpkins, de producerhoed van levende legende Butch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.