LiveRecensies

Twenty One Pilots @ Pukkelpop 2019: De laatste druppel energie eruit geperst

© CPU – Lies Borgers

Twenty One Pilots heeft zich stilletjes een weg gebaand naar grote bekendheid in ons land. Na concerten in de kleinste zalen van België, stonden ze in maart op het podium van Paleis 12. Ook Vorst kon eraan geloven en nu de Main Stage van Pukkelpop. Drie albums vol meezingers tot leven gewekt door twee energieke jongens uit Ohio; als iedereen op de wei maar kan volgen!

Het is al de derde passage op Pukkelpop voor Josh Dun en Tyler Joseph, maar dit keer mochten ze het festival ook afsluiten. Kosten noch moeite gespaard, begon de show met een auto die in brand stond. Dreigend kwam het duo uit Ohio het podium op met Bengaals vuur. Echt vrolijk werden we niet van het openingsluik “Jumpsuit”, “Levitate” en “Heathens”, totdat Tyler zijn basgitaar inruilde voor een ukelele en er eindelijk een lachje af kon. Even later wisselde hij van zijn parka naar het iconische bloemenhemd. ‘Don’t let me down, Pukkelpop!’ eiste Tyler. De loyale fans op de eerste rijen in bijpassende outfits trokken de rest van de wei mee op “We Don’t Believe What’s on TV”.

© CPU – Lies Borgers

Een show van Twenty One Pilots is altijd een workout van formaat. Al meteen in het eerste halfuur was er een sitdown en even later vroeg Tyler om op elkaar schouders te klimmen. Maar ook op het podium werd er bewogen: Tyler sprong op en over zijn piano, hij nodigde de security uit om een paar danspassen voor te doen op camera en daarna stond een groepje stewards op het podium te dansen op een nummer van Dimitri Vegas & Like Mike.

Het entertainment is allemaal goed en wel, maar het ging natuurlijk ook over de muziek. Tyler’s stem is enorm veelzijdig: hij klonk grauw op “Jumpsuit” en ging dan enorm hoog op “Cut My Lip”. Ook Josh is geen normale muzikant, want hij ramde hard op de drums en hield de set enorm strak. Hun samenspel is de grootste troef van de band, maar de elektropop van Twenty One Pilots durft wel eens eentonig te klinken. Het waren vooral de nieuwe songs, die de band zorgvuldig in hun setlist verstopte, die het boeiend hielden. Een rustpauze was ook wel eens nodig, en die kwam er in de vorm van “Chlorine” uit Trench.

© CPU – Lies Borgers

De jongens van Twenty One Pilots brachten een afsluitende act van formaat. Voor de fans van het eerste uur was het een nostalgische trip met de passende outfits en de welbekende trucjes. Ook voor de nieuwe vrienden van Twenty One Pilots maakten net die spectaculaire stunts het een indrukwekkende show. Tyler die bovenop de PA-tent kroop en Josh die drum speelde op het publiek: het zal nooit vervelen.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

Jumpsuit
Levitate
Heathens
We Don’t Believe What’s on TV
Lane Boy
Stressed Out
Ride
My Blood
Cut My Lip
Morph
Car Radio
Chlorine

Trees

Lees ook ons dagverslag van dag vier van Pukkelpop en onze recensies van Billie Eilish en co-headliner The National.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Twenty One Pilots - Clancy (★★★½): Waardig slotstuk van een tijdperk

Het is 2015 wanneer de wereld kennismaakt met Twenty One Pilots. Hun vierde album, Blurryface, trekt de aandacht met hits als “Ride”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Backslide"

Wie er niet bij was zal het misschien niet geloven, maar Twenty One Pilots-frontman Tyler Joseph staat sinds enige tijd in de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.