Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Stop The Clocks”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enter Shikari is zonder enige twijfel een van de meest dynamische en uiteenlopende Britse rockbands van de afgelopen tien jaar. Ze weten hun fans steeds opnieuw te boeien met nieuwe geluiden en invloeden die kunnen gaan van post hardcore tot zelfs drum ‘n’ bass. In april toonden ze trouwens in de Ancienne Belgique dat ze ook live nog steeds kunnen overtuigen en meer dan vijftien jaar na het ontstaan van de band nog steeds even hongerig zijn. Enter Shikari speelde toen ook al het onuitgebrachte “Stop the Clocks”, dat nu dus eindelijk het levenslicht zag. Door het vele livespelen onderging het nummer volgens de heren een metamorfose van jewelste en heeft het dezelfde energie als de rest van hun repertoire.

Enter Shikari is zoals we weten niet vies van verschillende genres te fusioneren en deze keer gaan ze een meer poppy weggetje in. Ook de songteksten zijn iets vrolijker dan we van de vier kennen, maar toch beschikt het nummer over de gekende Enter Shikari vibe. Ons doet het nummer toch ook wat denken aan The 1975, maar dan met een iets steviger en bombastischer refrein. “Stop The Clocks” is andermaal een nummer dat blijft hangen en waar zanger Roughton Reynolds weer zijn veelzijdige stem mooi weet uit te spelen. Enter Shikari blijft innoveren en nieuwe oorden opzoeken en blijven hun fans verbazen, zo dus nu ook weer met “Stop The Clocks”.

Op zaterdag 7 september speelt Enter Shikari op Crammerock in Stekene.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief