Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Stop The Clocks”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enter Shikari is zonder enige twijfel een van de meest dynamische en uiteenlopende Britse rockbands van de afgelopen tien jaar. Ze weten hun fans steeds opnieuw te boeien met nieuwe geluiden en invloeden die kunnen gaan van post hardcore tot zelfs drum ‘n’ bass. In april toonden ze trouwens in de Ancienne Belgique dat ze ook live nog steeds kunnen overtuigen en meer dan vijftien jaar na het ontstaan van de band nog steeds even hongerig zijn. Enter Shikari speelde toen ook al het onuitgebrachte “Stop the Clocks”, dat nu dus eindelijk het levenslicht zag. Door het vele livespelen onderging het nummer volgens de heren een metamorfose van jewelste en heeft het dezelfde energie als de rest van hun repertoire.

Enter Shikari is zoals we weten niet vies van verschillende genres te fusioneren en deze keer gaan ze een meer poppy weggetje in. Ook de songteksten zijn iets vrolijker dan we van de vier kennen, maar toch beschikt het nummer over de gekende Enter Shikari vibe. Ons doet het nummer toch ook wat denken aan The 1975, maar dan met een iets steviger en bombastischer refrein. “Stop The Clocks” is andermaal een nummer dat blijft hangen en waar zanger Roughton Reynolds weer zijn veelzijdige stem mooi weet uit te spelen. Enter Shikari blijft innoveren en nieuwe oorden opzoeken en blijven hun fans verbazen, zo dus nu ook weer met “Stop The Clocks”.

Op zaterdag 7 september speelt Enter Shikari op Crammerock in Stekene.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.