Features

Tien tips voor de Lokerse Feesten

Elk jaar wordt Lokeren tien dagen lang omgetoverd tot de Lokerse Feesten, een stadsfestival dat ondertussen al aan z’n 45e editie toe is. Zoals altijd probeert de organisatie iedereen tevreden te stellen door een rijke verscheidenheid aan artiesten te programmeren, wat dit jaar niet anders is. Het festival kent een Main Stage waarop de grote namen te zien zijn, wie het liever wat knusser heeft kan terecht in de Red Bull Music Room. Om je wegwijs te bieden in de lange lijst aan artiesten geven we je tien tips om niet te verdrinken in het aanbod.

Het marginaalste feest: Famke Louise @ Red Bull Music Room (02/08)

Kunstzinnig is het allerminst, toch voorspellen wij dat de Nederlandse Famke Louise de Lokerse Feesten met een knal zal aftrappen. Het fenomeen Famke Louise begon als YouTubekanaal, waarmee ze evenveel fans als haters verzamelde. Haar lyrics zijn absurd, haar outfit zal de oudere generatie choqueren. Zet je verstand uit en surf mee op de golf van marginaliteit.

De grootste test: Brutus @ Main Stage (04/08)

Brutus is de band die je niet links kan laten liggen. Vorig jaar braken ze nog de Red Bull Music Room af, ondertussen zijn ze nog naarstig aan het touren. De band doet daar vooral kleinere zalen aan, dit jaar staat de band op de Main Stage geprogrammeerd. Het zal interessant worden om te zien hoe hun muziek overkomt op het grootste podium. Ze spelen op de bekende metaldag, een dag waar traditioneelsgewijs ook veel buitenlanders op afkomen. Wij voorspellen nu al dat Stefanie en co heel veel zieltjes zullen winnen.

Het grootste bierfeest: Alestorm @ Main Stage (04/08)

Op diezelfde metaldag staat ook de Schotse powermetalband Alestorm geprogrammeerd, die zich profileert als een heuse piratenband. De referenties naar bier, rum en dronken zijn zijn nooit veraf. Ze kunnen teren op een hele karrenvracht aan hits en hebben een enorme, trouwe fanbase. Verwacht zeer veel Alestorm t-shirts en gigantische moshpits.

De zoetste: Father John Misty @ Main Stage (05/08)

Tot 2012 lid van Fleet Foxes, ondertussen al eventjes solo. Scoorde met zijn album God’s Favorite Customer één van de albums van het jaar en stelde die ook met succes voor in De Roma. Kan elke keer verbazen met zijn muzikale gave en talent om ons mee te nemen in zijn eigen verhaal. Wie gewoon eens wil komen kijken gaat beter een pint drinken aan de toog of blijft beter thuis, want om van Father John Misty te genieten moet je je concentratie erbij houden.

De verfijnste: Gruppo Di Pawlowski @ Red Bull Music Room (05/08)

Mauro Pawlowski dropte een muzikale bom toen hij dEUS verliet, maar is noch steeds een god bij zijn andere bands. Gruppo Pawlowski staat geprogrammeerd in de piepkleine Red Bull Music Room, waar zijn experimentele en bij momenten krankzinnige uitspattingen zonder twijfel tot hun recht zullen komen. Muziek is niet het enigste dat van belang is bij de band, kijk maar eens naar onderstaand filmpje. Misschien toch best maar eerst een paar pintjes drinken.

Het grootste Nederlandstalig volksfeest: Heideroosjes @ Main Stage (06/08)

Weinig bands kunnen de onnozelheid van de nineties overbrengen als Heideroosjes. Ondertussen zien ze er al wat meer hedendaags uit, hun muziek zal je zonder twijfel terug meenemen naar die tijd waarin alles simpeler was. Jonger dan 25? Geniet dan van de grappige teksten, doorspekt met vette gitaren. In slaap vallen zal je zeker niet doen bij de passage van Marco Roelofs en zijn band.

De strafste act: Trixie Whitley @ Main Stage (07/08)

Het werd niet echt gepromoot, maar de passage van Trixie Whitley in Lokeren is echt wel iets om naar uit te kijken. De laatste keer dat de Gentse/New-Yorkse de Grote Kaai bezette, werd het festival omgetoverd tot een heus sprookje. Haar laatste album Lacuna bleef relatief gezien wat onder de radar, ondanks het hoge niveau dat Trixie weeral haalde. Ze staat tamelijk vroeg geprogrammeerd, wat alleen maar spijtig is.

De grootste kameleon: Róisín Murphy @ Main Stage (07/08)

U kent haar misschien als de helft van Moloko, wij kennen haar vooral als de geniale vrouw achter “Overpowered” en “You Know Me Better”. Op het eerste gehoor misschien wat platte 90’s pop, maar live haalt de Ierse alle zeilen aan om van haar show het hoogtepunt van de avond te maken. Haar muziek bevat sporen van jazz en disco, ideale ingrediënten om de massa aan het dansen te krijgen.

Het grootste afscheid: The Van Jets @ Main Stage (10/08)

Het wordt zonder twijfel de laatste keer dat The Van Jets te zien zullen zijn in Lokeren, het nieuws van hun afscheid sloeg in als een bom. Het goede nieuws is wel dat de Oostendenaren alles uit de kast zullen halen om afscheid te nemen van hun fans. Verwacht heel veel hits en een show waarbij de band het tempo zo hoog zal leggen dat u zal snakken naar adem.

De grootste brok nostalgie: Therapy? @ Main Stage (10/08)

Eén van de bekendste Noord-Ierse bands uit de 90’s, zo scoorden ze met “Diane”, een cover van de uitgestorven band Hüsker Dü en een absolute wereldhit. Die hit spelen ze echter niet altijd, wees dus niet al te teleurgesteld als u de strijkers niet hoort passeren. Wat je wel kan verwachten zijn ronkende gitaren en boos gebrul. Ze mogen opwarmen voor Triggerfinger, wij hopen dat het publiek na hun passage nog energie heeft.

Facebook | Website

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kraftwerk 3D op Lokerse Feesten 2022

De festivalzomer van 2022 begint steeds meer vorm te krijgen en ook in Lokeren beginnen de eerste namen op de affiche te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…
InstagramLiveRecensies

Novastar & Gabriel Ríos @ Lokerse Feesten: Begeesteren in de bisronde

De afgelopen tien dagen kon je in Lokeren terecht voor de bubbelversie van dit gezellige stadsfestival. Achteraf bekeken kan je concluderen dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.