Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ottla – “Stofwolk”

Ondertussen weten we al dat Bert Dockx niet graag blijft stil zitten. Vorig jaar bracht hij met Flying Horseman Rooms/Ruins uit. Het vijfde studioalbum werd door diverse media uitzonderlijk positief onthaald. Ook bij Dansende Beren viel het album in de smaak. Naast Flying Horseman vinden we Dockx ook terug als gitarist bij Dans Dans, die ondertussen ook al vier albums op hun palmares hebben staan. Vorig jaar konden we Dockx ook zonder band horen op zijn eerste solo release onder zijn eigen naam, waar hij eigenzinnige versies van enkele classics zoals “Albatross” van Fleetwood Mac bracht.

Vandaag krijgen we voor het eerst studiomateriaal te horen van Dockx zijn meest recente muzikale trip, Ottla. De band ontstond vanuit Dockx zijn liefde voor jazz en improvisatie. Samen met Frans Van Isacker en Thomas Jillings, respectievelijk op alt- en tenorsax soleert Dockx op deze veertien-minuten-durende improsessie over de strakke begeleiding van de driekoppige ritmesectie bestaande uit Nicolas Rombouts op bas en zowel Louis Evrard als Yannick Dupont op drums. “Stofwolk” klinkt als een broedende muzikale exploratie door een warm en desolaat landschap. De synthesizer die het nummer opent voelt wat vreemd aan, maar vindt snel zijn plaats in de organische mix van lichte drums, fluwelen saxen en meeslepend gitaarspel.

In de herfst brengt Ottla hun debuutalbum uit via Unday records.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dans Dans @ Handelsbeurs: Over de grenzen van genres heen

Sommige bands zijn gevormd om hun muziek live te brengen en zalen omver te blazen. Wij rekenen Dans Dans tot deze categorie….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dans Dans - 6 (★★★★): Spontane uitbarsting van kwaliteit

Een mens moet het niet altijd moeilijker maken dan het is. 6 is het zesde album van Dans Dans en bestaat uit…
LiveRecensies

Bert Dockx @ Theresia: Detailwerk, klein en groots

Bert Dockx spendeerde zijn eerste jaren in de muziekwereld bij bands als Flying Horseman en Dans Dans. Sinds enkele jaren heeft hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.