Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ottla – “Stofwolk”

Ondertussen weten we al dat Bert Dockx niet graag blijft stil zitten. Vorig jaar bracht hij met Flying Horseman Rooms/Ruins uit. Het vijfde studioalbum werd door diverse media uitzonderlijk positief onthaald. Ook bij Dansende Beren viel het album in de smaak. Naast Flying Horseman vinden we Dockx ook terug als gitarist bij Dans Dans, die ondertussen ook al vier albums op hun palmares hebben staan. Vorig jaar konden we Dockx ook zonder band horen op zijn eerste solo release onder zijn eigen naam, waar hij eigenzinnige versies van enkele classics zoals “Albatross” van Fleetwood Mac bracht.

Vandaag krijgen we voor het eerst studiomateriaal te horen van Dockx zijn meest recente muzikale trip, Ottla. De band ontstond vanuit Dockx zijn liefde voor jazz en improvisatie. Samen met Frans Van Isacker en Thomas Jillings, respectievelijk op alt- en tenorsax soleert Dockx op deze veertien-minuten-durende improsessie over de strakke begeleiding van de driekoppige ritmesectie bestaande uit Nicolas Rombouts op bas en zowel Louis Evrard als Yannick Dupont op drums. “Stofwolk” klinkt als een broedende muzikale exploratie door een warm en desolaat landschap. De synthesizer die het nummer opent voelt wat vreemd aan, maar vindt snel zijn plaats in de organische mix van lichte drums, fluwelen saxen en meeslepend gitaarspel.

In de herfst brengt Ottla hun debuutalbum uit via Unday records.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dans Dans – Zink (★★★½): Volwassener, maar minder spannend

Het jazzrocktrio Dans Dans bestormde tussen 2012 en 2016 de Belgische muziekscene met een viertal ijzersterke albums bomvol onconventionele covers en eigen…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…
AlbumsRecensies

Flying Horseman - Mothership (★★★★): Een frisse wind voor een gekende sound

Normaal had deze review in april al moeten verschijnen, maar het leven zoals het was, en nog steeds een beetje is, moest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.