Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry – “Troubles” (feat. T-Pain)

© Luc Alexandre

Na het succesvolle zijprojectje UNLOCKED van Denzel Curry en Kenny Beats uit 2020, is er met “Troubles” alweer een samenwerking tussen de twee tot stand gekomen. Het betreft ditmaal geen volledige ep, maar wel de inmiddels derde single van het nakende vijfde studioalbum van Curry: Melt My Eyez, See Your Future. Ze worden op de track vergezeld door niemand minder dan T-Pain, die in 2019 ook al met Kenny Beats samenwerkte. Aan talent ontbreekt het dus zeker niet en de combinatie van deze drie artiesten kan enkel stevige chemie opleveren. Toch?

Curry laat er geen gras over groeien en vlak nadat Kenny Beats zijn iconische ‘Whoa, Kenny!’ dropt, begint hij een wat gemoffelde, pessimistische monoloog over drugsgebruik en hoe het leven met momenten zwaar kan tegenvallen. Het productiewerk is nogal aan de vrolijke kant, maar de gespreksonderwerpen zijn dat duidelijk niet. Curry is sinds 2017 een vrijwel volledig sober leven aangegaan, en toch is het evident dat hij het onderwerp nog steeds de nodige aandacht wil schenken. De dingen waar hij echt van hield, daar gaf hij zelden geld aan, terwijl aan drugs geraken destijds kennelijk een veel makkelijker gegeven was.

Nadat de zwaardere topics achter de rug zijn, komt Curry qua bars opeens een pak ambitieuzer uit de hoek en klinkt hij weer even als zijn vintage, spitting zelve. Hij wilt duidelijk niet bij de pakken blijven zitten en het hustlen voortzetten, zoals hij dat eigenlijk al vele jaren aan het doen is, en de rappers van zijn generatie mogen zich duidelijk nog steeds aan competitie verwachten. Het geheel klinkt zeker niet slecht, maar we hadden misschien toch net iets meer verwacht van deze track. Het lijkt allemaal een beetje alsof we dit al vaker gehoord hebben. Op dat moment glijdt T-Pain echter onverwachts met zijn herkenbare stem over het staaltje productie van Kenny Beats en zorgt hij ervoor dat we weer even stevig recht op onze stoel zitten. Er zouden maar weinigen even goed op deze instrumental passen, en het maakt ons eigenlijk heel benieuwd naar wat voor muzikale samenwerkingen Kenny Beats en T-Pain nog allemaal uit hun mouw zouden kunnen toveren. Al bij al een goed nummer, maar we blijven toch wat op onze honger zitten, zeker na het fantastische “Walkin” dat eerder dit jaar uitkwam.

Denzel Curry heeft een tijdje terug op Instagram laten weten dat Melt My Eyez, See Your Future een stuk anders zal klinken dan zijn vorige projecten. We moedigen artistieke groei zeker aan en we hopen dat de nieuwe Curry een heel album lang indruk zal kunnen blijven maken. Tot 25 maart, allemaal!

Denzel Curry: Facebook / Twitter / Instagram
T-Pain: Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult affiche aan met Denzel Curry, Paul Kalkbrenner, Boys Noize en meer!

Met de koude temperaturen kijken we maar al te graag uit naar de komende festivalzomer, en worden we met liefde warm gemaakt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.