UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Gnome

Het einde van de junimaand: de examens zijn achter de rug, de zomervakantie gaat van start, en natuurlijk kan ook nu weer onze Zalm van de maand niet ontbreken! Steeds is het een moeilijke opdracht om de speciaalste vis uit ons assortiment te kiezen, maar deze maand viel ons oog op de clownvis van onze vijver: de Antwerpenaren van Gnome. Ze mogen er dan wel ludiek uitzien, maar als je ermee in contact komt, hou je je maar beter stevig vast. Ze scheuren er namelijk stevig vandoor en voeden zich met een overrompeling aan dikke riffs. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘psychfuzzriffpartydoomstoner’ en daarmee slaan ze de nagel op de kop.

Dit instrumentale stonerrockdrietal is ondertussen al drie jaar actief en dat leverde hen vorig jaar een eerste langspeler op. Father of Time is gedrenkt in kraterdiep klinkende gitaren en drukke drums. Toch is het meer dan zomaar om ter luidst knallen, want de riffs geven je meermaals een ‘aaaaiighht!’-gevoel en als je beweert dat jouw nekspieren niet verleid worden om in beweging te komen, ben je naar alle waarschijnlijkheid aan het liegen. Met hun sleurend gitaarwerk maakt Gnome alles kapot wat nog recht stond, behalve hun pinnemutsjes dan.

Je leest het goed, Gnome treedt steevast op met pinnemuts op het hoofd. Wat is er beter dan mensen overrompelen met je krachtige muziek? Inderdaad, mensen overrompelen met je krachtige muziek en je dwaze looks. Het zicht is heel entertainend. Check zeker ook eens hun DIY-clip voor “Blacksmith”; het kan niet onnozeler, maar omdat de muziek zo à point is, is dat alleen maar een meerwaarde.

Het is wellicht al duidelijk; Gnome’s muziek is niet voor doetjes. De live-ervaring kan alleen maar een ultieme uppercut in je smoelwerk zijn, met bier overal behalve in je beker en met de nodige blauwe plekken achteraf ter herinnering. We hebben nog twee tips voor al wie luistert: zoek een pinnemuts en zet het vooral heel, heel luid.

Had je al plannen op 6 juli? Afzeggen, en afzakken naar Jeugdhuis Sojo in Leuven om Gnome als support van Yawning Man aan het werk te zien. Verder heeft de band een aantal data in het Verenigd Koninkrijk op de planning staan. Citytrip?

vi.be / Bandcamp / Facebook / Instagram

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.