Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus – “Forever Half Mast”

Lucy Dacus bezit een van de mooiste stemmen van Amerika en vorige week bedwelmde de dame ons daar nog mee in De Kreun in Kortrijk. Vorig jaar kwam haar tweede plaat Historian uit en later dit jaar zal er nog een bundeling van songs uitkomen, waarop Dacus telkens een andere feestdag bezingt. Dat zal gaan van eigen songs tot covers, waarvan we al “La Vie En Rose” en “My Mother & I” kregen. Valentijn en Moederdag zijn dus al gerepresenteerd, en haar nieuwe single “Forever Half Mast” kwam niet toevallig zo dicht bij vier juli uit, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Echt een viering van de dag is het lied niet geworden, want zoals Dacus ons in De Kreun ook al wist mee te geven, is ze nogal kritisch over haar thuisland.

“Forever Half Mast” is niet meteen Dacus’ sterkste song. Het klinkt allemaal een beetje basic, maar in alle eerlijkheid; eigenlijk is basic ook al prachtig als het door Lucy gezongen wordt. Het refrein doet je dan ook direct wiegen en de melodie is zo toegankelijk dat het meeneuriën niet lang op zich laat wachten. Tegen het einde toe weerklinkt een luide drum en voelen we de energie uit haar voegen barsten, om dan uiteindelijk in een tamelijk wazige outro uit te doven. Die laatste paar zetten zijn we niet gewend van de Amerikaanse en dat heeft ons dan toch definitief over de streep kunnen trekken. We kunnen misschien wel kritisch staan tegenover het minder vernieuwende aspect van het nummer, maar het klinkt vooral weer mooi, heel mooi.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief