Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucy Dacus – “My Mother & I”

Lucy Dacus is een Amerikaanse singer-songwriter, die zich van de massa kan onderscheiden met haar prachtige stem. Ze heeft al twee meeslepende studioalbums uitgebracht en is ook een onderdeel van Boygenius, naast Phoebe Bridgers en Julien Baker. Dit jaar zal ze een ep genaamd 2019 op de markt brengen, met zowel originele songs als covers, die allemaal in verband staan met een feestdag. Driemaal raden waar nieuwe single “My Mother & I” naar verwijst.

“My Mother & I” begint echt minimaal; lange tijd is het niets anders dan Dacus en haar gitaar. Na een tijdje komen er extra instrumenten bij kijken met uitgesponnen klanken bij de vleet. Die dragen meteen bij aan de gevoeligheid van de song. Wanneer die verderop meer op het voorplan komen, is de sfeer helemaal zeemzoet. Er zit niet zo heel veel variatie in “My Mother & I”, al gauw hebben we al de patronen gehoord. Maar soms hoeft het niet meer te zijn dan een mooie stem op een zachte melodie en een sfeerschepping van jewelste. Niet iedereen kan dat, maar Dacus weet ons weer te bekoren.

Woensdag 19 staat ze in De Kreun in Kortrijk. Tickets vind je hier.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 april 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief