Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phoxjaw – “Monday Man”

Heel wat goed nieuws uit het kamp van Phoxjaw vandaag. De band maakte deze ochtend bekend dat ze Black Peaks op diens Europese herfstour zullen begeleiden en om dat nieuws te vieren, lossen ze ook nog eens een gloednieuw nummer. Het noiserock viertal uit Bristol volgen we nu al een tijdje en de stappen die ze de afgelopen maanden hebben gezet, zijn duidelijk hoorbaar. Met A Playground For Sad Adults brengen ze op 5 juli hun tweede ep uit en daar beginnen we stilaan toch naar af te tellen. Met “Monday Man” krijgen we vandaag nog een laatste smaakmaker van de band te horen.

“Monday Man” mist duidelijk zijn start niet en knalt aan een hoogtempo ons gehoorkanaal binnen. Tijdens de eerste strofe wordt opnieuw wat gas teruggenomen om dan tijdens het refrein weer helemaal tilt te slaan. Het is inmiddels een vast patroon geworden in de muziek van Phoxjaw, maar toch weet het steeds opnieuw te werken. Nadat de gitaar alleen wat zit te soleren ergens halfweg het nummer, knalt “Monday Man” daarna nog eenmaal alles kapot. Wat alle nummers van Phoxjaw gemeenschappelijk hebben, is het feit dat ze hoe meer je ze op zet, ze leuker en pakkender worden. Onze vreugde op de komst van de A Playground For Sad Adults is dankzij “Monday Man” in een klap opnieuw gigantisch gestegen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

25 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief