FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

duyster.live keert terug naar Leffingeleuren 2019 met Tomàn, Mirek Coutigny en meer

© Leffingeleuren • Karen Vandenberghe

De drieënveertigste editie van het West-Vlaamse Leffingeleuren vindt zoals de traditie het wil plaats midden september, en in afwachting is de lineup langzaam maar zeker aan het aangroeien. Belgen als Raketkanon en Brutus tekenden twee weken geleden nog present voor het festival, en vandaag komen daar nog twee namen bij. Vandaag is namelijk bekendgemaakt welke artiesten op zaterdag zullen optreden op het duyster.live-podium.

Na het succes van duyster.live vorig jaar mogen we ons deze editie opnieuw verwachten aan intieme optredens in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. In navolging van hun legendarische radioprogramma nodigen Ayco Duyster en Eppo Jansen vier artiesten uit en draaien ze tussendoor verstilde muziek van vroeger en nu.

De komst van Marissa Nadler werd eerder al aangekondigd, maar nu is bekendgemaakt dat ze tijdens duyster.live te zien zal zijn. Voor haar is het de beurt aan Tomàn, een Belgische postrockgroep die al sinds 2013 niet meer op het podium heeft gestaan. De groep, die Senne Guns tot zijn leden mag rekenen, verwierf zijn eerste bekendheid via duyster, en won in 2003 de Leffingse rockrally Verse Vis, iets wat grootheden als The Van Jets en Shht hen later nadeden.

Komen ook langs: Bill Ryder-Jones, die dezelfde dag met zijn band in De Zwerver staat, maar ons in de kerk ook nog zal trakteren op een akoestische set; en Mirek Coutigny, een pianist die muziek à la Nils Frahm en Ólafur Arnalds brengt, waarbij hij akoestische en elektronische elementen combineert. Ook hij won dit jaar het Verse Vis-concours, wat hem een plaats op de affiche opleverde. Voor elk wat wils, dus!

De volledige lineup en tickets vind je op de website van Leffingeleuren.

Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren rondt affiche af met 17 nieuwe namen waaronder o.a. Sylvie Kreusch en Ill Considered

Het pittoreske Leffinge is al sinds jaar en dag dé locatie voor het al even pittoreske festival Leffingeleuren. Op 9, 10 en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Joe & The Shitboys, Derya Yıldırım & Grup Şimşek en meer voor Leffingeleuren!

Leffingeleuren zet de laatste rechte lijn in richting een volledige line-up, want ook vandaag komen daar enkele fijne namen bij. Qua internationale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.