Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

The Soft Moon, Brutus, Raketkanon en acht andere kleppers naar Leffingeleuren 2019!

De festivalzomer is inmiddels begonnen, maar dat weerhoudt Leffingeleuren niet om verder nieuwe namen aan te kondigen voor de aanstaande editie. Het festival in de buurt van de Belgische kust wist eerder al de komst van onder andere The Mystery Lights, Steve Gunn en The Warlocks bekend te maken. Een aantal Belgische namen ontbraken nog aan de lineup, maar daar brengt de organisatie vandaag verandering in. Met Brutus en Raketkanon hebben ze twee stevigere kleppers van formaat weten te strikken die het ook in het buitenland aardig doen. Ook nieuw erbij: Charlotte Adigéry die met Zandoli nu al een van de beste ep’s van het jaar heeft gemaakt. Verder verdedigen The Germans en de Limburgse sensaties Peuk en Susobrino de Belgische kleuren op de line up.

Alsof dat nog niet genoeg goed nieuws was, voegen zich ook nog eens vijf acts uit het buitenland zich toe aan de spannende lineup. Het Amerikaans project The Soft Moon tekent dit jaar present en zal er zijn recente plaat Criminal presenteren. Voor een dansbaar feestje zullen dan weer Syriër Rizan Said en het Amerikaanse duo Peaking Lights zorgen. De lading wordt afgerond met de komst van de Amerikaanse band GravelRoad en de immens populaire Britse soulstem Jordan Mackampa. De muzikale ontdekkingstocht kan met andere woorden terug beginnen in Leffinge.

Voor meer informatie en early bird-tickets kan je terecht op de website van Leffingeleuren.

Overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept):

Vrijdag:

Lust For Youth – New Candys – Peuk – Pile – Raketkanon – Squid – The Soft Moon – The Warlocks – YĪN YĪN

Zaterdag:

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead – Bill Ryder-Jones – BrutusCharlotte AdigeryGravelRoad – Marissa Nadler – Mirek Coutigny – Mystic Braves – Peaking LightsRizan Saïd – Satanique Samba Trio – SusobrinoThe Germans 

Zondag:

Bedouine – Crack Cloud – Frankie and The Witch Fingers – Garrett T. Capps – Jordan Mackampa – Molly Sarlé – N0V3L – The Mystery Lights

14 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief