LiveRecensies

Wallows @ Zappa: Meer dan 13 goede redenen

© Maxim Meyer-Horn

De driekoppige band Wallows is al een dikke tien jaar samen, maar het debuutalbum kwam pas dit jaar uit. Een van de redenen daarvoor was het succes van de Netflix-serie 13 Reasons Why, waarin frontman Dylan Minnette de hoofdrol speelde. Vorig jaar brachten ze dan samen een eerste ep uit en op Nothing Happens was het dan ook niet meer lang wachten. Ondertussen zijn ze op een heuse Europese tour, waarmee ze na een passage op Best Kept Secret ook een halt maakten in de Zappa te Antwerpen. Gisterenavond zaten fans urenlang in de zon te braden om het begeerde front row plekje voor hun favoriete band in te palmen. Dichter zullen ze niet nog eens komen, want de hype rond Wallows neemt toe. Wie weet in welke zaal ze met hun tweede album zullen staan…

© Maxim Meyer-Horn

Briston Maroney, een zanger uit Florida, kaapte om acht uur het podium om er een half uur lang zijn muziek voor te stellen. Recent kwam hij nog met een ep genaamd Indiana op de proppen, die natuurlijk uitvoerig plek kreeg in de setlist. Zijn toegankelijke indierock sluit nauw aan bij die van Wallows en zo kreeg Maroney er heel wat fans bij. Nummers zoals “Small Talk” en “Fool’s Gold” deden hun werk en kregen ons enthousiast. Een ‘jamais-vu’ gevoel houden we na de show niet over, maar toch zijn we zeer blij dat we de Amerikaanse indierocker mochten ontdekken. Leuke kerel.

© Maxim Meyer-Horn

De laatste show van de eerste, grote Europese tour vond dus plaats in een uitverkochte Zappa, waar voornamelijk jonge zieltjes naartoe kwamen. Na urenlang in de zon gezeten te hebben, trotseerden ze de hitte in de zaal en smeten ze zich van in het begin. Op de tonen van het euforische “I’m Full” kreeg de band de aanwezigen voor het eerst helemaal mee en grepen ze de fans van bij het begin dus helemaal vast. “Sidelines” hield die greep goed vast, ondanks de ietwat tragere melodie, die het best met surfrock geassocieerd kan worden. Voor “Pictures Of Girls” geldt trouwens hetzelfde, want we leken zelfs op een surfplank te staan.

De indierock van Wallows is niets buitengewoon, maar toch heeft het iets aanstekelijk dat hen van andere bands onderscheidt. Meewippen en -knikken deden we zowat tijdens elk nummer en dan vooral op “Ice Cold Pool”, dat als een verkoelende plons aanvoelde na het zomerse “These Days”. De zweetdruppels parelden van de voorhoofden naar beneden en namen naar het einde toe steeds grotere proporties aan. In hun potentiële festivalanthem “Remember When” piekten ze dan qua hitgevoeligheid en ook de sfeer werd nog eens uitgelatener. Een echt schijfje dat ons telkens weer opnieuw weet in te pakken.

© Maxim Meyer-Horn

Uitpakken deden ze dan weer met hun recente single “Are You Bored Yet?”, waarvoor ze met de Amerikaanse zangeres Clairo samenwerkten. Uiteraard was Clairo er niet in levende lijve bij, maar het publiek nam haar stukje met veel plezier en gevoel voor timing over. Ook “Only Friend” hield ons even later te vriend en “Scrawny” kreeg uiteindelijk net voor de bis nog eens iedereen aan het springen. Hoogtepunten van de show waren echter “Do Not Again”, dat ook live de strakke outro kreeg, en “1980’s Horror Film”, waarbij Braeden aanvankelijk alleen op het podium stond en het nummer op zijn eentje startte.

© Maxim Meyer-Horn

Wallows is een leuke, vriendelijke band die daarbovenop ook de meest aanstekelijke indierock maakt die je je kan voorstellen. Met een poppy sausje erover wordt het nog aanlokkelijker en is stilstaan geen optie. Degenen die enkel kwamen omdat ze Dylan Minnette van 13 Reasons Why kennen zullen hem na de show ook wel als toffe muzikant in hun hoofd houden, en terecht ook. In de Zappa klonk de band behoorlijk ingespeeld op elkaar, werden er amper foutjes gemaakt en was het muzikaal dolle pret. Meer hoeft het soms ook niet te zijn. De drie heren maken de hype rond hun persona dus helemaal waar en keren hopelijk snel terug met nieuw materiaal.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

I’m Full
Pulling Leaves Off Trees
Sidelines
Sun Tan
These Days
Ice Cold Pool
Underneath The Streetlights in the Winter Outside Your House
It’s Only Right
Ground
Treacherous Doctor
Let The Sun In
Remember When
Picture Of Girls
Are You Bored Yet?
Do Not Wait
Only Friend
Scrawny 

1980s Horror Film
Pleaser

1439 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "I Don't Want to Talk"

Wallows, het indierocktrio uit Californië, is terug met een eerste single sinds het uitbrengen van hun ep Remote in februari 2021. Met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "Quarterback"

Slechts enkele maanden geleden bracht de indiepopband Wallows hun nieuwe ep Remote uit, een ep waarop het trio een hoop grenzen heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.