Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shaka Shams feat. Miss Angel – “U Mad”

Shaka Shams is een 19-jarige Antwerpenaar met Zuid-Afrikaanse roots. Al enige tijd maakt hij naam in de plaatselijke rap-scene maar in de rest van België zal zijn naam bij nog niet al te veel mensen een belletje doen rinkelen. Eerder dit jaar releasete hij al een eerder zomers getinte single samen met Blu Samu en werkte in het verleden al samen met Rare Akuma. Op zijn nieuwe single “U Mad” spant hij samen met een andere rijzende ster, Miss Angel. Zij verscheen meer dan eens op het ongelofelijke laatste album van Zwangere Guy. In zijn nog beperkte oeuvre toont Shaka Shams zich reeds ultra divers, hierbij wel binnen de grenzen van de hiphop blijvend. Hij liet al zien dat hij stevig kan swingen op “Groove” en andere keren opteert hij dan weer voor een oerdegelijke boom bap beat.

Briesend als een stier verschijnt hij ditmaal op “U Mad”. De beat bevliegend met een rauwheid die godverdomme iets weg heeft van Joey Bada$$ op songs als “Big Dusty” en “Christ Conscious”. Hij overtuigt sterk met zijn tomeloze energie en passie. Naast uitsmijters van deze madman is Miss Angel haar passage even donker als kraakhelder. Een geslaagde tandem die erg tot de verbeelding spreekt. Kortom een furieuze wake-up call naar iedereen die nog gewenteld ligt in onwetendheid.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
LiveRecensies

Fire Is Gold 2021: Voor vorst, voor vrijheid en voor rap

Hiphop leeft meer dan ooit in België, dat was gisteren alvast de conclusie die we konden trekken na een hele dag Fire…
InstagramLiveRecensies

Miss Angel, Chibi Ichigo & Zwangere Guy @ Werchter Parklife: Kippenvel en lachbuien

Eind vorig jaar bracht Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, een deluxeversie van zijn album BRUTAAL uit. Na meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.