Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crumb – “Fall Down”

De Amerikaanse Lila Ramani besloot een drietal jaar geleden om haar nummers samen met enkele van haar vrienden te spelen. Waar Crumb begon als soort try-out voor de lol, duurde het niet lang vooraleer er ep’s verschenen en ze het ene optreden na het andere inplanden. Ondanks hun hoge activiteit is de band hier nog niet zo bekend. Het is hoog tijd om daar verandering in te brengen en dat kan wel eens gebeuren met hun debuutplaat Jinx, die op 14 juni uitkomt. Daarvan kregen we onder andere al het kabbelende “Ghostride” te horen en met elke nieuwe single lijkt de band zichzelf te overtreffen. Ook met “Fall Down” vallen ze niet van hun inmiddels gecreëerde voetstuk. Dat belooft voor Jinx!

Crumbs nieuwe single maakt zijn titel weeral niet waar. “Ghostride” bleek verwarmend te werken en “Fall Down” laat ons niet naar beneden, maar naar boven reiken, in de richting van hogere sferen. De vele synths dragen hiertoe bij, maar ook de nonchalante zanglijn brengt je in een lichtvoetige stemming. De langgerekte en zo achteloos mogelijke ‘lalala’s’ charmeren direct en Crumb weet hiermee onze aandacht te trekken. “Fall Down” is een kort plaatje, maar net lang genoeg om het te voorzien van een uitgebreide bridge die naar het psychedelische neigt en een outro waar een lichte waas van mysterie ons nog even een extra wolkje hoger duwt.

Op 22 augustus kan je Crumb live aan het werk zien in Rotterdam. België staat nog niet op de agenda.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Crumb - “BNR” & “Balloon”

In 2019 verscheen Crumb voor het eerst op onze radar met debuutalbum Jinx. Een fijn plaatje waarop de band, die tegenwoordig vanuit…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #16

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.