Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crumb – “Ghostride”

Drie jaar geleden besloot de uit Brooklyn komende Lila Ramani om haar songs te beginnen spelen met twee van haar vrienden. Dat werkte zodanig goed dat het drietal al gauw met twee ep’s op de proppen kwam onder de naam Crumb. Intussen zijn ze al bijna twee jaar non-stop aan het optreden en hun publiek aan het uitbouwen. In Europa lijkt Crumb nog zo goed als onontdekt gebleven, maar op 14 juni is het tijd voor hun allereerste album, Jinx. Die release kan tezamen met de bijhorende Europese tour wel eens het ultieme duwtje in de rug richting Europese fans betekenen. Met “Ghostride” kregen we vandaag het derde voorsmaakje van Jinx.

“Ghostride” geeft, in tegenstelling tot wat de titel suggereert, direct een veilig en aangenaam kabbelend gevoel. Het is een meer dan geschikt nummer om al de stress uit je lichaam te verdrijven. Een ritselend gitaarlijntje en het rustig wiegende ritme worden aangevuld met de nu eens vederlichte, dan weer ietwat ruwe stem van zangeres Ramani. Haar afwisselende klankkleur zorgt voor net die extra toets en maakt het plaatje compleet. “Ghostride” heeft dus weinig weg van een angstaanjagende trip, maar is een ideaal zweefnummer. Na twee minuten zit de rondleiding door Crumbs hogere sferen er al op, terwijl wij er nog lang niet genoeg van hadden. Het is dus uitkijken geblazen naar die debuutplaat.

Voorlopig staat België nog niet op Crumbs planning. Al wie de verplaatsing naar Rotterdam kan maken, kan de band aan het werk zien op 22 augustus .

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief