Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Dirty Air”

Enkele dagen kwam Two Door Cinema Club met nieuws over hun nieuwste plaat. Die zou namelijk een week later dan initieel gepland uitkomen. Een release op 14 juni bleek dus vals alarm: door een probleem bij de vinylperser komt False Alarm pas op 21 juni uit. Maar om dat goed te maken, lost de band vandaag nog een nieuw liedje uit die plaat. “Dirty Air” komt er nadat we eerder al “Talk” en “Satellite” te horen kregen. En voor het eerst krijgen we ook echt duidelijk gitaren te horen op die nieuwe plaat, een primeur.

De jongens van Two Door Cinema Club zijn er niet minder vrolijk op geworden. “Dirty Air” is allesbehalve een vuile song en laat vooral een frisse en fruitige indruk na. Met een groovy begin dat al meteen een bepaalde vrolijkheid in zich heeft, krijgen we meteen zin om mee te bewegen. Maar er is meer: eens de gitaren eens stevig uithalen, horen we zelfs een rasecht poprocknummer. Je zou zomaar kunnen denken dat ze de boter haalden bij de collega’s van Franz Ferdinand, die van zo’n springerige nummers hun handelsmerk gemaakt hebben. Maar nee hoor, bij Two Door Cinema Club klinkt het allemaal iets kleurrijker en op het eind volgt er zelfs een heuse percussiesolo. Dat je geen smile op je gezicht hebt na het luisteren van dit nummer, geloven we bijgevolg niet.

21 juni dus, de nieuwe plaat van Two Door Cinema Club, een week later mogen ze zich bewijzen op Rock Werchter.

3391 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Wonderful Life"

Of het nu de KluB C op Rock Werchter is, de Ancienne Belgique vult of op enkele opeengestapelde bierbakken staat: gelijk waar…
AlbumsRecensies

Carpool Tunnel - Bloom (★★★): Fijne achtergrondmuziek voor een bescheiden barbecue

De Californische groep Carpool Tunnel zal in de lage landen nog niet meteen veel belletjes doen rinkelen, ook al hebben ze sinds…
AlbumsRecensies

Two Door Cinema Club - Lost Songs (Found) (★★★): Reis in de tijd

Voor wie wel eens op een indiefeestje komt, klinkt de muziek van Two Door Cinema Club ongetwijfeld bekend in de oren. Toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.