Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Satellite”

© CPU – Bert Savels

Deze zomer spelen de vrolijke jongens van Two Door Cinema Club op het zonnige (althans dat hopen we) Rock Werchter. Dat ze nieuwe muziek zullen meebrengen, was al duidelijk, maar vandaag wordt bekend dat het meteen een volledig nieuw album zal worden. False Alarm heet die plaat en hij verschijnt op 14 juni, genoeg tijd dus om hem uit het hoofd te leren. Eerder kregen we daaruit al het gezellige “Talk”, en vandaag volgt het al even joviale “Satellite”. Leuk wist-je-datje om mee uit te pakken bij de vrienden: samen met deze single lanceerde de band hun album in de ruimte (letterlijk).

Hoe leuk wist-je-datjes ook zijn, “Satellite” is niet meteen het sterkste werk van de band uit Noord-Ierland. Het is wel een nummer met een boodschap, al komt die door de fruitige en kleurrijke synths misschien niet naar behoren aan. Het gaat over de maatschappij en al zijn problemen (Brexit, klimaat…) en het feit dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Een beetje flower power, maar dan op een eigentijdse manier, en dat hoor je ook wel in “Satellite”. Meer valt er verder niet over de song te vertellen, maar dat het refrein als een echte oorworm binnendringt, zegt genoeg.

Artwork:

Tracklist:
01 Once
02 Talk
03 Satisfaction Guaranteed
04 So Many people
05 Think
06 Nice To See You
07 Break
08 Dirty Air
09 Satellite
10 Already Gone

24 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief