Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Happy Customers”

© CPU – Joost Van Hoey

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met elektronica overladen periode tot een fijne samensmelting van beide werelden: op die manier kan je de rit nog het beste omschrijven. Anderhalf jaar geleden kwam onder de noemer Keep On Smiling plaat nummer vijf uit (met dansbare toppers als “Lucky” en “Wonderful Life“) en in september leek “Sure Enough” al een eerste hint richting de zesde. Vandaag openen ze naar eigen zeggen de lente met hun nieuwe single “Happy Customers”.

Alex Trimble start het nummer met een veel diepere stem dan we van hem gewoon zijn. Een strofe ver komt het herkenbare geluid van Sam Hallidays indiegitaar ingevallen en gaandeweg komt het vertrouwde, hoge stemgebruik van Trimble alsnog opdraven. Dat dit nummer in het rijtje past van alles wat de band al bracht heb je als luisteraar snel door: de sound is vrij uniek en onderliggend straalt het nummer een bepaalde mate van vrolijkheid uit. Het klinkt echter nogal eentonig van begin tot eind, waardoor het weinig meezingpotentieel bevat en wellicht niet lang op de setlist zal pronken. Een gemiste kans, maar ook een opluchting dat de vertrouwde sound nog steeds te vinden is in hun creaties.

Of dit een nieuwe opstap richting een potentieel zesde album is, dat weten we nog niet. Tussenin een lang uitgesponnen Amerikaanse tour doen de Noord-Ieren deze zomer alvast heel even Europa aan, maar een Belgische of Nederlandse datum staat voorlopig nog niet op de agenda.

Facebook Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

57 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Silence"

Een kleine twee weken voor de release van hun achtste studioalbum Final Summer, brengen de rockers van Cloud Nothings toch nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.