Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Happy Customers”

© CPU – Joost Van Hoey

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met elektronica overladen periode tot een fijne samensmelting van beide werelden: op die manier kan je de rit nog het beste omschrijven. Anderhalf jaar geleden kwam onder de noemer Keep On Smiling plaat nummer vijf uit (met dansbare toppers als “Lucky” en “Wonderful Life“) en in september leek “Sure Enough” al een eerste hint richting de zesde. Vandaag openen ze naar eigen zeggen de lente met hun nieuwe single “Happy Customers”.

Alex Trimble start het nummer met een veel diepere stem dan we van hem gewoon zijn. Een strofe ver komt het herkenbare geluid van Sam Hallidays indiegitaar ingevallen en gaandeweg komt het vertrouwde, hoge stemgebruik van Trimble alsnog opdraven. Dat dit nummer in het rijtje past van alles wat de band al bracht heb je als luisteraar snel door: de sound is vrij uniek en onderliggend straalt het nummer een bepaalde mate van vrolijkheid uit. Het klinkt echter nogal eentonig van begin tot eind, waardoor het weinig meezingpotentieel bevat en wellicht niet lang op de setlist zal pronken. Een gemiste kans, maar ook een opluchting dat de vertrouwde sound nog steeds te vinden is in hun creaties.

Of dit een nieuwe opstap richting een potentieel zesde album is, dat weten we nog niet. Tussenin een lang uitgesponnen Amerikaanse tour doen de Noord-Ieren deze zomer alvast heel even Europa aan, maar een Belgische of Nederlandse datum staat voorlopig nog niet op de agenda.

Facebook Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

65 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.