Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Talk”

© CPU – Bert Savels

De misschien grootste band uit Noord-Ierland van het moment is back in business: Two Door Cinema Club. De band bestaat nu al ruim twaalf jaar en dat waren op zijn minst twaalf succesvolle jaren. Hun debuutalbum Tourist History in 2010 was een groot succes dat hen voor het eerst op de kaart bracht, maar twee jaar later hadden ze met Beacon een nog veel groter succes. Het laatste album van Two Door Cinema Club dateert nu echter al van 2016 dus was het voor de fans uitkijken naar nieuw materiaal. Tijdens hun exclusieve show in de Botanique in januari kregen we helaas nog geen nieuwe nummers te horen, maar nu zijn ze dus helemaal terug. Op informatie omtrent de vierde plaat moeten we nog even wachten, maar met “Talk” losten ze alvast een leuke single.

Two Door Cinema Club is een band die regelmatig nieuwe geluiden en ideeën in hun muziek verwerkt en dat is ook hoorbaar op “Talk”. Zo is de vlotte funky gitaar meteen de rode draad van het nummer dat zowat de klank van het nummer bepaalt. Maar ook kleine experimentjes met synths en zelfs even met autotune passeren de revue en dat zorgt voor een spannende single. Het refrein van “Talk” heeft wel even nodig om zich in onze oren te nestelen, maar al na enkele luisterbeurten is het er niet meer uit te krijgen. De discovibe zorgt in ieder geval voor een vrolijk en montere sfeer die ze gerust op hun vierde plaat mogen doortrekken.

Op zaterdag 29 juni zullen ze The Barn op Rock Werchter helemaal plat spelen met hun aanstekelijke indierock en hopelijk hun nieuwe plaat onder de arm.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Wonderful Life"

Of het nu de KluB C op Rock Werchter is, de Ancienne Belgique vult of op enkele opeengestapelde bierbakken staat: gelijk waar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee - "Talk"

De Londense beabadoobee plaatste zo’n dik jaar geleden haar stempel op de muziekwereld toen ze haar debuutplaat Fake It Flowers uitbracht. Deze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cafuné - "Talk"

Cafuné is niet alleen een espressobar in Brugge, maar ook een muzikaal duo uit de VS dat binnenkort zijn eerste album uitbrengt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.