Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter – “Bloodwar”

© CPU – Larissa Zenner

Na een vliegende start en een uitblijvend vervolgstuk ziet het ernaar uit dat de carrière van Grace Carter anno 2023 dan toch eindelijk van de grond lijkt te komen. De Britse heeft namelijk na lang werken haar debuutplaat af, waaruit we enkele weken geleden met “Pick Your Tears Up” al een mooi eerste voorsmaakje te horen kregen. Verdere details zijn er vooralsnog niet, maar met “Bloodwar” tilt de jonge zangeres alvast weer een tipje van de sluier; en opnieuw werd dat een mooi liedje.

Waar Grace Carter op haar vorige creatie nog wat popinvloeden in haar melancholische eigenheid wist te verwerken, gaat het er deze keer een pak minimalistischer aan toe. Zo is de piano het die op instrumentaal vlak de hoofdrol speelt in “Bloodwar”, aangevuld met hier en daar een minieme elektronische toets. In zijn geheel is het natuurlijk de Britse zelf die alle aandacht naar zich weet te trekken, want met haar herkenbare stemgeluid tracht ze de gevoelige snaar te raken. Dat lukt bij momenten best aardig, maar om van een echte tranentrekker te spreken doet “Bloodwar” toch wat tekort. Het neemt in elk geval niet weg dat Grace Carter opnieuw een mooi liedje aflevert, dat perfect in haar breekbare stijl past.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter - "Riot"

In een vorig leven stond Grace Carter nog aan de rand van een internationale doorbraak, doordat ze door niemand minder dan Dua…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter - "Pick Your Tears Up"

Soms lijkt een carrière zo snel van de grond te komen, dat het ergens beter is om wat gas terug te nemen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.