Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “dead girl in the pool”

De wereld loopt duidelijk warm voor de muziek van Marie Ulven. Zondag nog stond de singer-songwriter, die als girl in red warme en eerlijke slaapkamerpop brengt, in een uitverkochte Rotonde tijdens Les Nuits Botanique. Nieuwe single “dead girl in the pool” moet dat succes voortzetten.

We waren iets minder onder de indruk van Ulvens vorige twee singles, “watch you sleep” en “i need to be alone”, die nogal op veilig leken te spelen. “dead girl in the pool” weet echter succesvol die trend te breken. girl in red laat de shoegazeklanken van haar vorige werk voor een groot deel achterwege, en ruilt die in voor energieke folkpop. Het werkt aanstekelijk. Tijdens de strofes kunnen we moeilijk stilzitten, en het instant meezingbare, euforische refrein is voortbestemd om een staple te worden tijdens liveshows.

De eerlijkheid die Ulven in haar teksten verwerkt, brengt als risico met zich mee dat clichés soms onvermijdelijk zijn, maar in dit nummer lijkt ze een goede balans te hebben gevonden. Af en toe kan de rijm nog wat geforceerd overkomen (‘Is this real or is this fake? / A creepy dream I can’t escape’), maar dat nemen we erbij, want de muziek tovert probleemloos een glimlach op ons gezicht. “dead girl in the pool” is de return to form waarop we zaten te wachten. Meer van dit!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

7 mei 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief