Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “dead girl in the pool”

De wereld loopt duidelijk warm voor de muziek van Marie Ulven. Zondag nog stond de singer-songwriter, die als girl in red warme en eerlijke slaapkamerpop brengt, in een uitverkochte Rotonde tijdens Les Nuits Botanique. Nieuwe single “dead girl in the pool” moet dat succes voortzetten.

We waren iets minder onder de indruk van Ulvens vorige twee singles, “watch you sleep” en “i need to be alone”, die nogal op veilig leken te spelen. “dead girl in the pool” weet echter succesvol die trend te breken. girl in red laat de shoegazeklanken van haar vorige werk voor een groot deel achterwege, en ruilt die in voor energieke folkpop. Het werkt aanstekelijk. Tijdens de strofes kunnen we moeilijk stilzitten, en het instant meezingbare, euforische refrein is voorbestemd om een staple te worden tijdens liveshows.

De eerlijkheid die Ulven in haar teksten verwerkt, brengt als risico met zich mee dat clichés soms onvermijdelijk zijn, maar in dit nummer lijkt ze een goede balans te hebben gevonden. Af en toe kan de rijm nog wat geforceerd overkomen (‘Is this real or is this fake? / A creepy dream I can’t escape’), maar dat nemen we erbij, want de muziek tovert probleemloos een glimlach op ons gezicht. “dead girl in the pool” is de return to form waarop we zaten te wachten. Meer van dit!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

191 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDER - shame (★★★½): De schaamte voorbij

Er zijn weinig muzikale duo’s met stemmen die zich zo naadloos in elkaar vlechten als die van het Londense duo IDER. Vriendinnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER - "BORED"

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.