Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “i need to be alone”

De Noorse girl in red is sinds haar eerste single in 2017 aan een serieuze opmars bezig, en we begrijpen perfect waarom. Haar eerlijke, ongefilterde slaapkamerpop die herkenbare thema’s aansnijdt, wist bij velen een gevoelige snaar te raken. In januari kwam ze nog met het nummer “watch you sleep”, maar intussen heeft ze al een opvolger klaar. “i need to be alone” is evenwel niet volledig nieuw; het nummer verscheen eind vorig jaar al op YouTube in een vroege versie, enkel begeleid door akoestische gitaar.

Deze nieuwe opname ligt stilistisch meer in het verlengde van de girl in red-nummers die we al kennen, met simplistische, maar doeltreffende drums en een gitaar die knipoogt naar shoegaze. Het arrangement is eenvoudig, maar sfeervol. Van de tekst zijn we iets minder onder de indruk. Hoewel die eerlijk overkomt en de boodschap overbrengt, dreigen de clichés soms de bovenhand te nemen, en het metrum komt bij momenten iets te stuntelig over. Al te veel herhalingswaarde lijkt het nummer ook niet te hebben. Het is catchy en meezingbaar, maar na een paar keer luisteren kom je geen verrassingen meer tegen.

Een slechte song is “i need to be alone” zeker niet, maar het is ook geen “we fell in love in october” of “i wanna be your girlfriend”. We kijken alvast uit naar de ep die hierop moet volgen, want volgens ons kan Marie Ulven nog net iets beter.

girl in red stelt haar nieuwe nummers voor op 5 mei tijdens Les Nuits Botanique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "You Need Me Now?" (feat. Sabrina Carpenter)

‘I’m doing it again baby!’ Met die woorden kondigde girl in red nog niet zo gek lang geleden haar gelijknamige tweede langspeler…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "DOING IT AGAIN BABY"

Er was bij een bepaalde groep toegewijde fans altijd al wel een grote hype rond girl in red, maar sinds enige tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "Too Much"

Ondanks dat de release van debuutplaat if i could make it go quiet pal in de coronapandemie viel, kreeg girl in red toch het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.