Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single girl in red — “i need to be alone”

De Noorse girl in red is sinds haar eerste single in 2017 aan een serieuze opmars bezig, en we begrijpen perfect waarom. Haar eerlijke, ongefilterde slaapkamerpop die herkenbare thema’s aansnijdt, wist bij velen een gevoelige snaar te raken. In januari kwam ze nog met het nummer “watch you sleep”, maar intussen heeft ze al een opvolger klaar.

“i need to be alone” is niet volledig nieuw; het nummer verscheen eind vorig jaar al op YouTube in een vroege versie, enkel begeleid door akoestische gitaar. Deze nieuwe opname ligt stilistisch meer in het verlengde van de girl in red-nummers die we al kennen, met simplistische, maar doeltreffende drums en een gitaar die knipoogt naar shoegaze. Het arrangement is eenvoudig, maar sfeervol. Van de tekst zijn we iets minder onder de indruk. Hoewel die eerlijk overkomt en de boodschap overbrengt, dreigt ze soms wat in clichés te vervallen. Daarnaast komt het metrum op een paar punten wat stuntelig over.

Al te veel replay value lijkt dit nummer ook niet te hebben. Het is catchy en meezingbaar, maar na een paar keer luisteren kom je geen verrassingen meer tegen. “i need to be alone” is zeker geen slechte song, maar ook geen “we fell in love in october” of “i wanna be your girlfriend”. We kijken alvast uit naar de ep die hierop moet volgen, want volgens ons kan Marie Ulven nog net iets beter!

girl in red stelt haar nieuwe nummers voor op 5 mei tijdens Les Nuits Botanique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 maart 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief