Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “i need to be alone”

De Noorse girl in red is sinds haar eerste single in 2017 aan een serieuze opmars bezig, en we begrijpen perfect waarom. Haar eerlijke, ongefilterde slaapkamerpop die herkenbare thema’s aansnijdt, wist bij velen een gevoelige snaar te raken. In januari kwam ze nog met het nummer “watch you sleep”, maar intussen heeft ze al een opvolger klaar. “i need to be alone” is evenwel niet volledig nieuw; het nummer verscheen eind vorig jaar al op YouTube in een vroege versie, enkel begeleid door akoestische gitaar.

Deze nieuwe opname ligt stilistisch meer in het verlengde van de girl in red-nummers die we al kennen, met simplistische, maar doeltreffende drums en een gitaar die knipoogt naar shoegaze. Het arrangement is eenvoudig, maar sfeervol. Van de tekst zijn we iets minder onder de indruk. Hoewel die eerlijk overkomt en de boodschap overbrengt, dreigen de clichés soms de bovenhand te nemen, en het metrum komt bij momenten iets te stuntelig over. Al te veel herhalingswaarde lijkt het nummer ook niet te hebben. Het is catchy en meezingbaar, maar na een paar keer luisteren kom je geen verrassingen meer tegen.

Een slechte song is “i need to be alone” zeker niet, maar het is ook geen “we fell in love in october” of “i wanna be your girlfriend”. We kijken alvast uit naar de ep die hierop moet volgen, want volgens ons kan Marie Ulven nog net iets beter.

girl in red stelt haar nieuwe nummers voor op 5 mei tijdens Les Nuits Botanique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

191 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDER - shame (★★★½): De schaamte voorbij

Er zijn weinig muzikale duo’s met stemmen die zich zo naadloos in elkaar vlechten als die van het Londense duo IDER. Vriendinnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER - "BORED"

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.