AlbumsRecensies

Donna Blue – Donna Blue (★★★½): Verleidelijke, retro indiepop uit de Lage Landen

Donna Blue is een Nederlands indiepopduo, bestaande uit love birds Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Ze zijn elkaars grootste muze. Daarnaast laten ze zich vooral inspireren door Franse pop van de jaren zestig en David Lynch films. Deze band is een aanrader voor fans van Angus & Julia Stone, of —met nadruk op de retrosound—, voor fans van She & Him. In België genieten ze tot nog toe niet veel bekendheid, maar in Nederland maken ze deze zomer hun opwachting op verschillende festivals. Hun eerste ep, met slechts drie nummers, kwam uit in 2018 en ook de nieuwe telt er slechts drie. Maar net als die vorige, is ook deze een kostbare, kleine schat.

Over “Get Away” schreven we eerder al. Meer dan een simpele baslijn en de zwoele stem van Danique is niet nodig om ons volledig te laten wegzinken in de bijzondere wereld van Donna Blue. Je waant je in een film noir, en daar draagt de cinematografische videoclip van eigen hand extra aan bij. Het nummer gaat over een nachtelijke autorit, over even ontsnappen uit een beklemmende situatie. Die escapistische sfeer wordt perfect geschetst door zowel de combinatie van de muziek en de zang als de visuals.

“1 2 3” kwam vorig jaar al uit. Deze Franstalige single vormt het hoogtepunt van de ep. De yéyé-invloeden zijn hier duidelijk hoorbaar. Als je niet beter wist, zou je nooit geloven dat dit lied geschreven werd in 2018. Smartphones en andere schermen worden zonder pardon aan de kant gelegd, want die passen niet in deze jaren zestig setting. Blijven zitten zal je niet kunnen doen op dit prachtig staaltje pop française: ogen dicht en dansen! Het nieuwe nummer “Arlene’s” klinkt dan weer helemaal anders, met een onmiskenbare bluesvibe. Wat telkens weer terugkeert, zijn de dromerige en toch spookachtige stem van de zangeres en de retrostemming. Inhoudelijk haalt dit nummer het gevoel aan iemand te ontmoeten die je al eerder kende in andere dimensies. Mysterieus…

Ook op hun nieuwste ep laat Donna Blue ons de mooiste, verleidelijkste indiepop van de Lage Landen horen. Het wordt hoog tijd dat deze band de grens eens oversteekt om ons ook live te kunnen betoveren met hun nummers.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Let's All Pretend (★★★): Geen hogere wiskunde, maar de formule werkt uitstekend

Voor fans van vrolijke, melodieuze indie was het vrijdag 26 maart een feestelijke dag. De Nijmeegse formatie Waltzburg bracht namelijk hun ep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Faux Noir - "T'es Con"

Faux Noir is een samenraapsel van studenten van PXL music, dat bestaat uit vocaliste Anna Dutoit, gitarist Alexis Guiette, manusje-van-alles Daan Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.