Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Donna Blue – “1 2 3”

Het Hilversum’s duo Donna Blue is in België nog een nobele onbekende, maar in Nederland zijn ze al even gespot als talent om in de gaten te houden. Hun dromerige maar grimmige sound met een vette knipoog naar de jaren ’60 lijkt er goed aan te slaan. Ze touren deze herfst namelijk door heel Nederland met de Popronde (een reizend festival met opkomende artiesten) en hun nummers worden duchtig beluisterd op de streamingdiensten. Hun nieuwe single “1 2 3” is opnieuw bijzonder geslaagd, maar vooral een bewijs dat deze band graag verrassend uit de hoek komt.

Donna Blue haalt de mosterd uit de jaren ’50 en ’60: Yé-yé, psychedelische pop en romantiek uit korrelige zwart-witfilms. Maar net zoals op hun vorige singles blijven deze invloeden slechts bouwstenen waar het duo – steeds op een andere manier – creatief mee kan omspringen. “1 2 3” is een kort, maar catchy nummer geworden waar hun goedgeschreven pop wordt verrijkt met een robuuste productie en een psychedelische saus. De rammelende drums, kleurrijke gitaren en energieke vocals maken dit een singletje dat we met plezier nog eens op repeat zetten. Hopelijk komt Donna Blue na Nederland, ook België veroveren!

Website / Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Blue - "Billy"

‘Een kostbare, kleine schat’. Zo noemden we de recentste ep van Donna Blue. Het Nederlandse indiepopduo is in België voorlopig nog een…
AlbumsRecensies

Donna Blue - Donna Blue (★★★½): Verleidelijke, retro indiepop uit de Lage Landen

Donna Blue is een Nederlands indiepopduo, bestaande uit love birds Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Ze zijn elkaars grootste muze. Daarnaast…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Donna Blue - "Get Away"

Het Hilversum’s duo Donna Blue timmert in Nederland al even aan hun weg. Met succes, want ze tourden al doorheen Nederland met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.