Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Mulholland”

Een dikke vier maand geleden bracht James Blake zijn laatste klepper Assume Form uit. Desondanks de overdonderend positieve commentaren, moeten we toch toegeven dat we de oude James Blake wel wat misten. in Assume Form toonde hij vooral zijn talent als producer. De nummers lijken namelijk sterk op het werk dat hij afleverde voor bekende artiesten als Kendrick Lamar, Jay Rock en Frank Ocean. De Brit liet zijn typerende melancholische en eerder experimentele klanken achterwege en ruilde het in voor kinetische popnummers. De koning van de electro keert vandaag echter terug naar zijn allombekende breekbaarheid en toont opnieuw wat er gebeurt als hij zich helemaal kan laten gaan op de synthesizer. James giet opnieuw ogenschijnlijk tegenstrijdige klanken in een synchroon, meeslepend en vooral wondermooi geheel.

“Mulholland” begint rustig met een inleidend stuk piano. Het duurt even voor de artiest overschakelt naar krachtigere electro. De typische down tempo-beats die hem zijn bekendheid hebben opgeleverd, begeleiden het nummer verder. “Mulholland” kan zo een minimalistisch nummer zijn uit zijn eerste titelloze album of voorlaatste en beste parel The Colour in Anything. Wij weten hoe we onze vrijdagnamiddag verder zullen doorbrengen: ogen toe en genieten.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Before (★★★★): Appeltje voor de feestdorst

Muzikale duizendpoot James Blake verrast wederom met vier steengoede nummers op zijn gloednieuwe ep Before. 2020 lijkt de Brit de nodige muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Starrah - "Keep Calm"

De naam Starrah doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de modale muziekliefhebber, hoewel ze al te horen was op nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "feel away" (feat. James Blake & Mount Kimbie)

Album twee van slowthai is op komst. Het Britse grime-wonderkind zorgt geregeld wel eens voor controverse op en naast het podium, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.