Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Murder Capital – “Green & Blue”

Toen het debuut van The Murder Capital op ons werd afgevuurd, waren we helemaal omver geblazen van de capaciteit dat de band in zich heeft. We waren duidelijk niet de enige, want ook op Eurosonic wisten ze een goeie beurt te maken. Dat ze deze zomer dan ook op Rock Werchter spelen, is een mooie extra. Na “Feeling Fades” helemaal in het begin van dit jaar, brengt de groep met “Green & Blue” een tweede single uit en die gaat iets trager te werk dan de voorgaande song.

We krijgen ook twee minuten extra muziek, een mens zou van minder gelukkig worden. Iets meer dan zes minuten worden we ondergedompeld in de donkere wereld van The Murder Capital. De zware vocals, de dreigende opbouw en zelfs de wenende gitaren, alles draagt bij tot de duistere sfeer die de groep probeert te creëren. Post punk op zijn best, maar dan met heel wat melodieuze input en natuurlijk ook hier en daar onverwachte uitspattingen. Het repetitieve vormt een sterke meerwaarde en laat je desolaat achter, hopend naar meer. The Murder Capital barst van het potentieel, we zien ze binnenkort dan ook nog heel wat potten breken als ze zo verder blijven doen.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief