Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys – “Eagle Birds”

Het is weer de periode van het jaar waarin iets bekendere bands hun terugkeer bekendmaken en nieuwe albums aankondigen. Zo ook The Black Keys die met Let’s Rock een album uitbrengen waarin de titel alles vertelt. Die plaat komt op 28 juni uit en zal tien nummers lang zijn. We kregen er al “Lo/Hi” uit en vandaag brengt de band met “Eagle Birds” een bluesy nummer zoals dat typerend is voor het duo. Gitaren en swingen, het is de korte samenvatting van de niet zo heel lange single.

Met een strakke, vuile gitaarlijn gaat de song gepast van start. Al snel ben je helemaal mee in het verhaal en als Dan Auerbach zijn kenmerkende vocals in het geheel komen, ben je helemaal mee. De groove is redelijk aanstekelijk, maar ook de melodie nestelt zich snel in je hoofd. Enkele subtiele solo’s en natuurlijk een heel strak tempo geven de song zijn energie en power die hij nodig heeft. Een heel speels en leuk nummer dat de bluesinvloeden bij de band weer helemaal centraal zet.

Artwork:

Tracklist:

1. Shine A Little Light
2. Eagle Birds
3. Lo/Hi
4. Walk Across The Water
5. Tell Me Lies
6. Every Little Thing
7. Get Yourself Together
8. Sit Around And Miss You
9. Go
10. Breaking Down
11. Under The Gun
12. Fire Walk With Me

25 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief