Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys – “Lo/Hi”

The Black Keys, hebben ze nog een introductie nodig? Hits als “Lonely Boy” en “Gold On The Ceiling” klinken je ongetwijfeld bekend in de oren, en zorgden ervoor dat het duo snel uitgroeide tot legendarische bluesrockers. De laatste single van de geduchte Amerikanen dateert ondertussen al van 2015. Beiden stortten zich in tussentijd op eigen projecten (zoals The Arcs en Sad Planets), maar nu is het tweetal weer helemaal terug met “Lo/Hi”: een single waarop hun typische bluesrock sound er nog steeds los op is en ons meteen aan het dansen zet.

“Lo/Hi” bestaat alleen uit highs. Van meet af aan zit er een goeie drive in het nummer. Neiging tot dansen? Check! Enkele catchy riffs en een verleidelijke, ietwat ruwe stem: meer heeft het tweetal niet nodig om ons in the mood te krijgen. Meer gebruiken de mannen ook niet, want diezelfde riffs keren vaak terug. Geen super vernieuwende opbouw dus, maar het nummer steekt geen fractie van een seconde tegen. In tegendeel zelfs, want hun sound is tegelijk heel krachtig, overtuigend en aanstekelijk. Tegen het einde krijgen we nog wat scherp, uitdagend klinkend gitaarwerk voorgeschoteld en dan zijn we helemaal in de wolken met de terugkeer van The Black Keys.

Of deze single ook de komst van een nieuw album aankondigt, is nog niet geweten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief