LiveRecensies

DVTCH NORRIS @ Ancienne Belgique (AB): Van sidekick tot hartendief

© CPU – Maxim Meyer-Horn Archieffoto: optreden Out The Frame 2019

DVTCH NORRIS is al even niet alleen de sidekick meer van boezemvriendin Coely, maar tekent ook solo steeds grotere successen. Vorig jaar scoorde hij een hit met “Toothpick”, een nummer met de Argentijnse superster Bhavi, dat inmiddels al drie en een half miljoen keer gestreamd werd op Spotify en YouTube. Eind mei van vorig jaar verscheen zijn eerste ep I’m Sad, I Wanna Make It en daarop liet hij al blijken grote ambities te koesteren. Dit jaar gaat het succesverhaal alvast in een volgende ronde, want binnenkort speelt hij op het grootste Duitse rockfestival Rock am Ring en zien we hem in België ook nog een show geven op Dour. Geen glazen bol nodig om te zien dat het harde werk begint te renderen. Gisteren warmde hij zich in ieder geval op in een uitverkochte Ancienne Belgique Club, waar wel heel de Belgische urban scene aanwezig leek te zijn.

Countryboy’s steunen elkaar wel vaker en daarom verbaasde het niet dat Rare Akuma het supportslot voor zijn rekening nam. Zijn naam duikt steeds vaker op in het hiphopmilieu en ook buiten de landsgrenzen kan Rare op heel wat aanhangers rekenen. Hij vuurde iets na acht al een stevige lading beats en bars van zijn mixtape AKUMA SEASON!. De zaal was al aardig gevuld, maar echt hyped werden de aanwezigen niet. De Antwerpenaar deed wel zijn best samen met zijn kompaan Kebbi, maar echt enthousiasmeren deed hij niet. Nummers als “Lil Sinatra freestyle” werden dan ook net iets minder euforisch gebracht dan we van hem gewend zijn en dat zorgde ervoor dat zijn set wat sipjes werd. Zijn laatste nummer wist ons wel te bekoren en zorgde nog voor een bescheiden hoogtepunt. Rare Akuma heeft bakken talent, een steeds groeiende crowd en geweldige nummers, maar nog niet genoeg ervaring om een twijfelend publiek naar zijn hand te zetten. Dat daar snel verandering in zal komen, lijkt ons dan ook een evidentie.

In fel contrast daarmee stond het optreden van DVTCH NORRIS. Sinds een aantal jaren is de twintiger niet meer weg te denken van de podia en dat zien we ook in zijn présence op het podium. Nadat een unreleased nummer al even werd uitgetest, knalde DVTCH met “Playground” de zaal wakker. Goede opener die zijn effect niet miste en het uitverkochte huis is één smak meekreeg. Ook het nieuwe “Save Us” (onze excuses als de naam van de song niet helemaal juist is) kon tellen en toonde al snel dat DVTCH de afgelopen maanden heel productief is geweest.

Wat DVTCH NORRIS anders maakt in de stilaan oververzadigde urbanscene? Hij stelt zichzelf in zijn teksten in vraag en is niet zo oppervlakkig als heel wat pseudorappers van de andere kant van de oceaan. Zo heeft hij het op het onuitgebrachte “Die Alone” over mentale gezondheid en merk je hoezeer hij met dit thema worstelt. De gevoelvolle bijdrage van Yann Gaudeuille zorgde zelfs even voor kippenvel, iets wat op een hiphopoptreden ook niet altijd het geval is. De lyrics zijn vaak uit het leven gegrepen en zo gaat “Birthday Song” over de break met zijn toenmalige vriendin en we zijn eigenlijk heel blij dat ze gescheiden wegen zijn gegaan, want anders hadden we deze topsong gisteren zeker niet gehoord.

Als er iemand is die weet hoe je een publiek warm moet krijgen, dan is het wel DVTCH. In 2016 werd DVTCH namelijk al door Red Bull Elektropedia genomineerd als ‘Best MC’ en regelmatig jut hij het publiek op grotere hiphopfeestjes op. Zijn bindteksten zijn dan ook heel spontaan en bij momenten zelfs hilarisch (bijvoorbeeld dat hij voor Lil Nas X al de countryboy was) wat hem zelfs nog sympathieker maakt. Voor veel sfeer zorgden gisteren trouwens ook oude bekenden “Seeking Closure” en “Caught Up”, dat zijn nummers die al een paar jaar meedraaien in zijn liveshows en nog steeds garant staan voor heel wat beweging in het publiek. Ook zijn dj Ashley Morgan mocht in de Ancienne Belgique een nummer rappen en dat deed hij ook weer uitstekend.

© CPU – Maxim Meyer-Horn Archieffoto: optreden Out The Frame 2019

Een uitverkochte show is steeds weer iets speciaals en daarom werden we gisteren getrakteerd op een special Guest: K1D. De Sint-Niklaase rapper mocht komen opdraven om samen met DVTCH hun nieuwe nummer te brengen. Dat K1D zijn songtekst even kwijt was hadden we bijna niet gemerkt, maar dat zorgde net voor een extra dosis ambiance. Grootste hit “Toothpick” haalde onlangs nog de twee miljoen views op YouTube en dat werd gevierd met een extra leuke liveversie. Niet dat de beat veel veranderd was, maar het kinderlijk enthousiasme van DVTCH maakte het nog iets specialer. Als encore fungeerde de meest recente single “Blessed” en deze keer ging het publiek wel helemaal uit zijn dak, zozeer dat ze het nummer gewoon nog eens speelden. Met een springende meute werd het concert daverend afgesloten, en na een aantal dankbare woorden zat het optreden er op.

Vijftig minuten voor een headline show is misschien wat aan de lage kant, maar we mogen niet klagen. DVTCH is een topentertainer, die voor een positieve en aanstekelijke vibe zorgt, die je even alle chaos om je heen doet vergeten. Vooral de nieuwe nummers zijn hapklare muziek recht uit het hart van de Ekerse jongeman. DVTCH wist ons trouwens te vertellen dat de opvolger van I’m Sad, I Wanna Make It er binnenkort zit aan te komen. We kijken er na de show van gisteren nog een tikkeltje meer naar uit.

1550 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mogwai @ Ancienne Belgique (AB): Tussen stilte en lawaai

Er was een plan om Mogwai in de Lotto Arena te krijgen, alleen was dat plan iets te groots. Gelukkig voor de…
LiveRecensies

Kills Birds @ Ancienne Belgique (AB Club): Eruptieve punk

Dave Grohl en Kim Gordon zijn maar enkele van de namen die Kills Birds als de toekomst zien. Wie zijn wij dan…
LiveRecensies

Julien Baker @ Ancienne Belgique (AB): Langzaam ontdooiend ijsklompje

Na drie doortochten in de Botanique in even veel jaar tijd, waagde Julien Baker de sprong naar het grote podium van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.