AlbumsRecensies

DVTCH Norris – I’m Sad, I Wanna Make It (★★★★): Het leven is een speelplaats

DVTCH Norris is voor veel vaderlandse hiphopliefhebbers een begrip, wat grotendeels te danken is aan zijn singles “Seeking Closure” en zijn optredens als gast samen met Coely (waarmee hij ook de zomerhit “Don’t Care” opnam). Op eigen muziek van de Antwerpse rapper moesten we wel een een kleine twee jaar wachten, maar nu is hij helemaal terug met zijn eerste ep I’m Sad, I Wanna Make It.

De ep wordt op een haast dramatische/theatrale wijze ingeluid met het sterke “Antwerp CountryBoy”. Het nummer doet ons wat denken aan wat we van Kanye West en Pusha T vorige week te horen kregen, wat grotendeels te danken is aan de vinnige beat en de scherpte in de tekst. Iets steviger gaat de samenwerking “Toothpick”, met de Argentijnse hiphopster Bhavi, eraan toe. De flow en de beat van het nummer werken andermaal aanstekelijk en daarom heeft “Toothpick” volgens ons groot hitpotentieel met zijn catchy chorus. Ondanks dat DVTCH uit Antwerpen komt en vloeiend Nederlands spreekt, rapt hij in een (Amerikaans) Engels waar velen jaloers op zullen zijn.

Er zit iets in die unieke stem van DVTCH Norris dat ons intrigeert en onze aandacht steeds weer op scherp weet te zetten. Dat wordt vooral duidelijk op het iets meer ingetogen nummer “Sleepless For Days”. Het nummer heeft niet al te veel tierlantijntjes waardoor onze focus helemaal op de stem en de tekst ligt en dat is maar goed ook. De lyrics zijn namelijk één van DVTCH’s sterkste kanten en hij verwerkt er veel over zijn eigen leven in.

Vanaf het glorieuze “Sickofallthis” krijgen we weer helemaal de ‘oude’ DVTCH Norris te horen met zijn opzwepende beats. Dat de Antwerpse rapper ook over heel wat zelfvertrouwen beschikt, toont hij dan ook met veel plezier. Hij laat zelfs het onverbloemde ‘I’m The Greatest’ vallen. We kunnen hem moeilijk ongelijk geven met een kanjer van een nummer zoals “Sickofallthis”. “Playground”, het eerste nummer dat DVTCH na bijna twee jaar stilte loste, slaat meteen aan met zijn funky en laidback vibes. De grote climax bewaarde de Belgische hiphoptrots tot het einde: de Coely samenwerking “Magic Carpet”, een nummer waarvan we gewoonweg niet genoeg kunnen krijgen en dat we uren op repeat zouden kunnen zetten. Een met andere woorden meer dan geslaagde eindnoot van de debuut ep van meneer Norris.

Amper twintig minuten had DVTCH Norris nodig om zijn plaats in de Belgische hip hop scène terug helemaal te vestigen. De zes nummers op de ep vormen een goed evenwicht tussen extase en chille vibes en tonen nog maar eens de veelzijdigheid en het kunnen van DVTCH. We vergeven hem dus het lange wachten op nieuwe muziek, want met I’m Sad, I Wanna Make It releasete hij een oprechte en geslaagde terugkeer die vooral smaakt naar meer.

Vanavond stelt DVTCH Norris zijn ep voor in Het Bos in Antwerpen en deze zomer kan je hem onder andere aan het werk zien op zaterdag 23 juni op Fire is Gold Festival en op zondag 8 juli op Gent Jazz Festival.

Facebook

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rare Akuma - dirtytwominus (★★★½): Grondplan voor de underground

Rare Akuma maakt lang geen muziek meer om de beroemdste artiest te worden. Hij maakt geen muziek om een imago te boosten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.