Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension – “Satellite” (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van het duo. Jaren later kan je de heren geen ongelijk geven: Dimension heeft het wel degelijk in zich om zijn publiek te voorzien van heerlijke drum-‘n-bassbeats met een poppy luchtje eromheen. Anno 2024 is hij een van de topnamen van de vandaag zo piekende drum-‘n-bass met dynamische originele tracks, maar zeker ook met uitstekende remixen voor “Lose This Feeling“, “It’s That Time” en “Rhyme Dust” of op WORSHIP-tour met onder meer Sub Focus.

Op die rondtocht door de Verenigde Staten was er een nummer in zijn sets dat bij vele ravers bleef hangen. De reden daarvoor? Het vaste Dimension-stramien waarmee “Satellite” is opgebouwd: het steeds terugkerende, cimbaalachtige 1, 2, 1-2-3-4’tje voor de drop, de kristalheldere snelle technodrop, voor de gelegenheid ook een subtiele eurodancesynth en een vocal die zich sneller in je hoofd weet te vestigen dan de gemiddelde popsong. Die laatste komt ditmaal van de klassiek getrainde celliste Alison Wonderland, die zich als trapproducer een weg in het EDM-landschap baande. Al dan niet nóg catchier dan pakweg het gelijkklinkende “Ready To Fly” of een van zijn remixes zal deze nieuwe Dimension allerhande clubs op zijn kop zetten, door zijn perfecte balans tussen uiterste pop en harde drum-‘n-bass. He-he-he-hewego!

De Britse dj-producer staat op 20 en 26 juli op Tomorrowland en op vrijdag 16 augustus in de Boiler Room van Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grafix - "Body Language"

Op Tomorrowland en Rampage waren we al behoorlijk te spreken over Grafix, waardoor hij – hoewel hij al ettelijke jaren ervaring heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Issey Cross - "Energy In My Town"

Toen er enkele jonge, vrouwelijke, Britse artiesten plots de grond uitsproten met frisse, door drum-‘n-bass geïnspireerde muziek, werd Loud LDN opgericht. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.