Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flying Lotus – “Spontaneous” & “Takashi”

Nadat we vorige week al een eerste voorsmaakje kregen van Flamagra, de eerste plaat van Flying Lotus sinds 2014, krijgen we vandaag zelfs twee nummers in de schoot geworpen. Hoewel we vorige week het nummer dat we te horen kregen niet helemaal konden klasseren onder een single, maakt FlyLo het vandaag ruimschoots goed.

De eerste single heet “Spontaneous” en hier krijgen we na David Lynch ook de tweede van de vele samenwerkingen op het album te horen. Ditmaal is het een samenwerking met de Zweedse band Little Dragon. Ze maakten al muziek met de groten uit de elektronische muziekscène zoals Kaytranada, Flume en SBTRKT en nu mogen ze ook Flying Lotus aan dit lijstje toevoegen. FlyLo haalt weer zijn gekende groovy bassen boven op dit nummer en doordrenkt ze met heerlijk spacende synths. De kers wordt op de taart geplaatst door Yukimi Nagano, de frontzangeres van Little Dragon. Haar lichtjes hese stem past perfect bij de beats van Flying Lotus.

“Takashi” is dan weer een nummer van de Amerikaanse producer alleen. Het is een nummer opgedragen aan Takashi Kudo, een lid van het kunstcollectief teamLab. Na een bezoek aan een visual expierencie van dit kunstcollectief in 2018 werd Flying Lotus weer helemaal geïnspireerd om zijn creatieve geest boven te halen. In tegenstelling tot “Spontaneous” is dit nummer enkel een instrumental. De bassen stuiteren alle kanten op terwijl er op de achtergrond ook nog een funky piano te horen is. Tegen het einde van het nummer krijgen we de piano meer op de voorgrond, waarmee we een heerlijk funky nummertje krijgen van Flying Lotus.

Met deze twee nummers schudt Flying Lotus onze dansbenen echt helemaal los en laat hij ons met hoge verwachtingen uitkijken naar 24 mei, wanneer Flamagra verschijnt.

FacebookTwitterInstagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flying Lotus – “Black Gold” (feat. Thundercat) & “Between Memories” (feat. Niki Randa)

Producer en songwriter Steven Ellison heeft al bewezen dat hij van bijna alle muziekmarktjes thuis is. De neef van Alice Coltrane en…
AlbumsRecensies

Little Dragon - New Me, Same Us (★★★): Frisse, zomerse synthpop

Het vierkoppige, door vocaliste Yukimi Nagano aangestuurde Little Dragon, laat weer van zich horen. Op hun inmiddels zesde album New Me, Same…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.