Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon – “Frisco”

© Jacob Ekvall

Er zijn weinig bands die over de jaren heen consistent sterk uit de hoek blijven komen, maar het Zweedse Little Dragon hoort zeker op dat lijstje thuis. Sinds hun debuut in 2006 is de viertallige band gestaag blijven experimenteren met hun dromerige synthsound, weliswaar met enkele grotere favorieten, maar een echt zwak moment valt moeilijk te bespeuren. Ook nieuwste single “Frisco” ligt mijlenver van een mogelijk dieptepunt. Met “Frisco” kondigen de Zweden trouwens ook hun nieuwe ep Opening The Door aan, die we op 16 september mogen verwachten. Die telt naast “Frisco” nog een samenwerking met de Amerikaanse rapper JID en de Zweedse muzikant Stefan Sandberg.

Experimenteren zit sinds het prille begin verweven in het DNA van de band en op hun nieuwste single is dat niet anders. De coole beat trekt dan wel de aandacht naar zich toe, maar al snel horen we ook elementen van soul en house terug in de zomerse blend. “Frisco” is geen grote explosie van dansgeweld, maar haalt wel het meeste naar boven met een eerder minimale sound, die ons gezellig laat meesurfen op de geluidsgolven. Loslaten en bevrijding zijn dan ook de grote kernwoorden van de nieuwe single. Het nummer staat volledig in het teken van een frisse start en jezelf overgeven aan de spontaniteit van het leven, een boodschap waar we ons makkelijk in kunnen vinden. Little Dragon zorgt met “Frisco” vooral voor een vleugje ontspannende verkoeling in de ondraaglijke plak- en bakhitte, die tegelijk ook onze dansbenen gezellig aanwakkert.

De nieuwe ep Opening The Door verschijnt op 16 september via Ninja Tune.

FacebookTwitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 1): Genot voor oor en oog

Wat gebeurt er als de twee grootste festivalmerken van België (Rock Werchter en Tomorrowland) gezamenlijke dingen doen? Wel, het antwoord op deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - "Garden Party" (feat. Big Boi & JID)

Nog geen jaar na zijn Studying Abroad-ep krijgen we weer nieuwe muziek van de hand van Masego. Al mogen zijn fans niet echt…
AlbumsRecensies

Doja Cat - Planet Her (★★★): Consistente ruimtereis

Toen Doja Cat in 2018 op het internet doorbrak, hadden we niet op een lange carrière durven hopen. Toch zijn we nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.