Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flying Lotus – “Fire is coming”

De Amerikaanse alleskunner en keizer van de bedroomproducties, Flying Lotus, brengt op 24 mei een nieuw album uit en daarvan geeft hij ons nu al een voorsmaakje met het nummer “Fire is Coming”. Het album dat Flamagra zal heten, telt maar liefst 27 nummers en hij werkte samen met niet de minste artiesten. Zo zullen we zeker al Solange, George Clinton, Tierra Whack, Anderson .Paak, Thundercat, Little Dragon, Shabazz Palaces, Toro Y Moi en Denzel Curry te horen krijgen.

De meest verrassende samenwerking op het album is die met David Lynch, op het nummer dat hij nu al aan de wereld liet horen. David Lynch staat vooral bekend als regisseur van films en series zoals The Elephant Man en Twin Peaks. Maar net als Flying Lotus is hij een alleskunner en maakt hij ook elektronische muziek. In het nummer krijgen we een door Lynch ingesproken tekst te horen met bijhorende videoclip. De muziek komt eerder op de achtergrond, maar wat we horen klinkt wel al veelbelovend.

Het voorsmaakje dat we krijgen van Flamagra kunnen we moeilijk als echte single beschrijven, maar eerder als kunstwerk, het is vrij essentieel om de clip erbij te kijken. Ondanks dit alles zal het toch op het langverwachte album te beluisteren zijn. Zijn vorige album dateert al van 2015, waar wij al reikhalzend naar uitkijken.

FacebookTwitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flying Lotus – “Black Gold” (feat. Thundercat) & “Between Memories” (feat. Niki Randa)

Producer en songwriter Steven Ellison heeft al bewezen dat hij van bijna alle muziekmarktjes thuis is. De neef van Alice Coltrane en…
AlbumsRecensies

Thundercat - It Is What It Is (★★★½): Open en bloot

  Thundercat is naast Kamasi Washington en Mr. Oizo een van de grootste namen van het Brainfeeder label van zijn goede vriend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.