Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross From Friends – “The One”

© Fabrice Bourgelle

Ross From Friends, ofwel Felix Clary Weatherall, is al een kleine tien jaar aan het timmeren aan zijn elektronische muziekweg. Aanvankelijk kwamen zijn singles uit op meer bescheiden labels, zoals het Londense Breaker Breaker, maar intussen is hij uitgegroeid tot een heus internationaal fenomeen. Dat heeft hij voornamelijk te danken aan zijn grote doorbraak “Talk To Me You’ll Understand” in 2015, een lo-fi-housetrack waarmee de Britse producer op miljoenen streams kon rekenen en hij zo definitief op de kaart werd gezet. Het succes van dat nummer is sterk blijven nazinderen, want enkele jaren later mocht Ross From Friends zijn debuutplaat uitbrengen op Brainfeeder, het label van niemand minder dan Flying Lotus. Na de release van zijn tweede plaat Tread in 2021, ook uitgebracht op Brainfeeder, mogen we nu kennis maken met zijn nieuwe single “The One”.

Wat opvallend is aan dit nummer, is dat Ross From Friends het tempo er meteen dik op legt. Zijn nummers bevatten meestal wel een beetje opbouw, maar in dit geval dropt hij vanaf de eerste seconden al een kenmerkende kick & snare, die een tiental seconden later wordt vergezeld door een stevige bas. Dit zorgt ervoor dat het geheel snel van pit wordt voorzien, iets dat aanvankelijk verrassend goed lijkt te werken. De vocale samples zorgen initieel ook voor een best catchy effect, zeker omdat ze met momenten slim door elkaar zijn gemengd, maar ook deze kunnen niet eindeloos indruk blijven maken. Het wordt allemaal al vrij snel een repetitief gebeuren en een intro had hier misschien toch voor wat broodnodige variatie kunnen zorgen. Zelfs de veelbelovende opbouw die zich halverwege het nummer voordoet, leidt niet echt tot een bevredigende conclusie. Jammer, maar Ross From Friends heeft ongetwijfeld nog genoeg in zijn mars om de volgende singles wel tot dat hogere niveau te tillen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

19 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disclosure - Alchemy (★★★): Dansen zonder franjes

De gebroeders Lawrence, Guy en Howard, oftewel gewoon Disclosure. Al meer dan tien jaar zijn de twee echte vedetten van de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.