Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Expectations”

© CPU – Joost Van Hoey

In 2016 stonden ze in de finale van de Humo’s Rock Rally en in 2018 wonnen ze De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Intussen is het april 2019 en kondigt Portland een debuutplaat en een AB-show aan, beiden op 8 november. Enkele maanden geleden losten de landgenoten nog “Lucky Clover”, maar met het komende langspeeldebuut dit najaar is het tijd voor een nieuwe single.

Je luistert naar Portland voor de dromerige sfeer en de meerstemmigheid, en die verwachting lossen ze met “Expectations” opnieuw in. Waar “Lucky Clover” simpel gehouden werd, klinkt deze single wat bombastischer. Een zwaardere baslijn zorgt voor een meer duistere sound. Na een dikke halve minuut herkennen we Jentes stem en nog dertig seconden later is daar meteen weer de meerstemmigheid die Portland typeert. We horen ook strijkers waarvan de melodie samen met de zang neerwaarts klinkt, waardoor dit nummer eerder aan chaotischere dromen doet denken. Het bombastischere kan ons zeker bekoren en maakt ons benieuwd naar meer. Portland is duidelijk klaar voor een debuutplaat en wij ook.

Portland staat op 8 november in de AB, waar ze ook hun debuutplaat zullen uitbrengen. Wie niet tot in de herfst kan wachten kan ze deze zomer ook op de Werchterse wei of op Pukkelpop terugvinden.

Facebook / Website

19 april 2019

About Author

Robbe Vanden Driessche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief